Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιανουαρίου 2017

Ξεπλήρωσε ... παλιό γραμμάτιο! (2012)

Σαν σήμερα στις 18/1/2012, ο ΠΑΟΚ πέρασε στους "8" του κυπέλλου της περιόδου 2011-2012, κερδίζοντας με 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα, χάρη σε γκολ των Λίνο - Αθανασιάδη και κάναμε όνειρα για συμμετοχή μας στον τελικό του ΟΑΚΑ ... 

Δεν παίχτηκε σπουδαίο ποδόσφαιρο στην Τούμπα εκείνη τη μέρα, όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και αυτό που θα μείνει στο μυαλό μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, ξεπληρώνοντας παράλληλα τον αποκλεισμό μας την προηγούμενη σεζόν από την αθηναϊκή ομάδα σε διπλά ματς (0-0 στο ΟΑΚΑ και 0-1 στην Τούμπα)... 

Μπορεί να έλειπε η ποιότητα όμως υπήρχε πάθος από τους παίκτες και των δύο ομάδων που έδειξαν από την αρχή ότι θέλουν την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους και παροτρυνόμενος από την κερκίδα προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να φτάσει στο γκολ. 

Παρόλα αυτά οι φάσεις ήταν λιγοστές στο πρώτο μισάωρο, με τη μεσαία μας γραμμή να υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως η μπάλα έφτανε στην επίθεση με μακρινές μεταβιβάσεις και όχι με το passing game το οποίο μας είχε συνηθίσει ο ΠΑΟΚ. 
Το σκορ άνοιξε το 33΄ο Λίνο ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Λαζάρ σε ανατροπή του από τον Κάλα. Η Τούμπα πήρε φωτιά και ο Δικέφαλος του Βορρά έβαλε τις βάσεις πρόκρισης. Στη φάση υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Κωστένογλου, ήταν όμως σίγουρα μια υπόδειξη που αν δε δινόταν θα προκαλούσε αντιδράσεις από την πλευρά μας. 

Με αυτό το σκορ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση στο 55'. Δράστης ο Κλάους από κοντά μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία. 

Από εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΚ είχε το γήπεδο, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και ο ΠΑΟΚ είχε το χώρο για την αντεπίθεση που όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε. 

Εξαιρετική παρουσία είχαν ο Σταφυλίδης (έκλεψε την ταυτότητα του Μπέλεκ), ο Μαλεζάς, ο Σαλπιγγίδης και ο Λίνο (αποθεώθηκε στην αλλαγή του).
 
Οι συνθέσεις:. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης, Έττο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ (80' Μπαλάφας), Φωτάκης (85' Ιβιτς ), Σαλπιγγίδης, Λίνο (89' Ρομπέρ) και Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Γεωργέας, Μανωλάς, Καλα, Γκερέιρο (60' Χοσέ Κάρλος), Καράμπελας, Μάκος (29' Καφές), Σιαλμάς, Λεονάρντο (46' Λυμπερόπουλος), Μπέλεκ.

.............................................................. 

Ο Λάσλο Μπόλονι, εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόκριση, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόνισε πως η ομάδα δεν έπαιξε καλά σήμερα, όμως είχε την απαραίτητη δύναμη για να κερδίσει την ΑΕΚ. 

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός: 

"Καλησπέρα... Έχετε ερωτήσεις; Όχι, έτσι; Σήμερα μάλλον θα βάλω εγώ τις ερωτήσεις. Γιατί κάνετε απεργία; Τα ίδια προβλήματα έχω δει και στην Ουγγαρία με τις απεργίες... Νομίζω δεν είναι κακό να μιλήσουμε λίγο για το παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι παίξαμε καλά... Αλλά νομίζω ότι ήμασταν δυνατοί. Παρόλο που κάναμε τακτικά λάθη. Σε αρκετές φάσεις πήραμε καθυστερημένα αποφάσεις. Αλλά δεν κάναμε μεγάλα και δύσκολα αποφασιστικά λάθη. Κι αυτό για νοκ-άουτ είναι σημαντικό. Σίγουρα χαίρομαι που προκριθήκαμε. Και είμαι χαρούμενος που τελειώσαμε το ματς σε 90 λεπτά και χωρίς παράταση. 

Η ομάδα είναι πολύ κουρασμένη. Σας είχα υποσχεθεί ένα δεύτερο γύρο δηλώσεων, αλλά νομίζω ότι θα σταματήσω εδώ. Σ' αυτή την ιστορία είμαι σαν εσάς. Διαμαρτύρομαι χωρίς αποτέλεσμα (για την αδιαλλαξία των υπευθύνων και τα συνεχόμενα ματς). Μιλάω αλλά κανείς δεν ακούει. Κάποιος μου είπε ότι στο επόμενο ματς θα παίξουμε με τον Ατρόμητο. Νομίζω ότι θα με ρωτούσατε τι πιστεύω... Και απαντώ, πως αυτό που πιστεύω δεν μπορώ να σας το πω. 

Αλλά πρέπει να μιλήσω... Ο Ατρόμητος είναι πίσω από μας στη βαθμολογία με ένα ματς λιγότερο. Άρα κανονικά μπορεί και να μας προσπεράσει. Ένας ακόμα λόγο να προσέχουμε... Και σ αυτού του είδους τα παιχνίδια, δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αντίπαλος. Μόνο αντίπαλος. Το κύπελλο πάντα περιέχει εκπλήξεις. Ελπίζω πως οι οπαδοί μας παρότι κάνει κρύο, θα μας δώσουν υποστήριξη για να κερδίσουμε. 

Νομίζω πως θα θέλατε κάποια λόγια για το Σαλπιγγίδη. Σωστά; Δεν μπορώ να σας πω όσα θέλω. Είμαι όμως χαρούμενος που η ιστορία του Σαλπιγγίδη βρίσκει σιγά σιγά μια λύση. Απέδειξε ακόμα μια φορά ότι του αρέσει η Θεσσαλονίκη κι ο ΠΑΟΚ, ελπίζω σύντομα να αποδείξει στο μέλλον ότι του αρέσω κι εγώ. Είναι σε καλό δρόμο". 

-Είπατε ότι είναι δύσκολο να κερδίσετε τρία συνεχόμενα ματς.. Ήδη κερδίσατε τα δύο και απομένει το τρίτο. Συνεχίζετε να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο; 

"Το ξανάπα, ότι δύο μέρες ΔΕΝ αρκούν για δύο παιχνίδια. Τώρα έχουμε ακόμα δύο μέρες για το ΤΡΙΤΟ παιχνίδι... Αλλά το πιο σημαντικό νομίζω πως είναι να έχουμε το επίπεδο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε την απαραίτητη αδρεναλίνη για ακόμα ένα παιχνίδι. Θέλω να πω και κάτι ακόμη. Θα είμαι πολύ χαρούμενος, αν μπορέσω στο μέλλον να παίξω μια φορά στη Τούμπα με μια απ' τις δύο ομάδες που θα δω στην τηλεόραση σήμερα (Ρεάλ- Μπαρτσελόνα)". 

Δείτε videos από την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας, με τον κόσμο να πρωταγωνιστεί και να σπρώχνει την ομάδα στη νίκη - πρόκριση.




Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4