Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2017

Πρώτο ματς στη μετά Βουλινού εποχή! (1996)

Σαν σήμερα 28/1/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, στο πρώτο του παιχνίδι στη μετά Βουλινού εποχή, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996...

Ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, λίγες ώρες πριν το ματς με την ακριτική ομάδα είχε κάνει γνωστή την παραίτησή του, σηματοδοτώντας το τέλος της δικής εποχής στον προεδρικό θώκο του Δικεφάλου! 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές (1.707 τα εισιτήρια!), με τον κόσμο να είναι πλήρως απογοητευμένος από το χάλι της ομάδας που βρισκόταν στην τελευταία τετράδα της βαθμολογίας. 

Ο Δικέφαλος με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο του, ήταν καλός στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης και με γκολ που σημείωσαν οι Γιόβιτς στο 21' και Γιουκούδης με πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα, προηγήθηκε με 2-0, δείχνοντας πως δεν θα έχει θέμα με την κατάκτηση της νίκης. 

Η Ξάνθη μείωσε στο 41' με πέναλτι του Βρύζα, το οποίο καταλόγισε ο Βοργιάς σε ανατροπή του Βενετίδη από τον Τζόνι Αναστασιάδη και με αυτό το σκορ (2-1) οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Τη νωχελικότητα με την οποία μπήκε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη την πλήρωσε στο 53ο λεπτό, όταν με δυνατό μακρινό σουτ ο Βιλανάκης πέτυχε το 2-2, για να ανταποδώσει στο 65' ο Καπετανόπουλος με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση και έμπνευση γκολ, που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Το τελικό 3-3 διαμορφώθηκε στο 75' με τον Ζεκερίδη...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Καπετανόπουλος, Γιόβιτς και της Ξάνθης ο Βρύζας... 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιιάδης (Χάβος), Ζουμπούλης (62' Άλεξιτς), Τουρσουνίδης, Γιόβιτς.

Ξάνθη: Καρκάνης, Μαχαιρίδης, Βενετίδης, Ζαλέσκι, Άντζας (46' Ιωσηφίδης), Κεχαγιάς, Μαρτσέλο (68' Ζεκερίδης), Ζήκος (73' Τσιφούτης), Βρύζας, Νέτσας, Βιλανάκης. 

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4