Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2017

Ο Σπάσιτς προκάλεσε εμφράγματα στην Πάτρα! (2001)

Σαν σήμερα στις 21/1/2001, ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στην Πάτρα, με γκολ που σημείωσε ο Σλάνταν Σπάσιτς στις καθυστερήσεις, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001...

Ο ΠΑΟΚ έχοντας την συμπαράσταση 500 οπαδών του που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας προερχόμενοι κυρίως από την Αθήνα, προηγήθηκε στο σκορ στο 40ό λεπτό, στην πρώτη καλά οργανωμένη επιθετική του προσπάθεια με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος έπαιξε το 1-2 με τον Φρούσο, απέφυγε δύο αντιπάλους και πλάσαρε υποδειγματικά τον Αμπαδιωτάκη (αρχική photo).

Ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που απειλούσε μέχρι το 60ό λεπτό -κυρίως με τα δυνατά σουτ του Βίντακ Μπράτιτς- αλλά στο 61' οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 1-1 με κοντινό πλασέ του Σολάκη. 

Και ενώ το ματς φαινόταν πως θα λήξει ισόπαλο, στο 91' ο Σπάσιτς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, απέφυγε και τον Αμπαδιωτάκη και σε κενή εστία σκόραρε, χαρίζοντας τη νίκη στον Δικέφαλο. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα παραλίγο να γίνει το 3-1, όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Οκκά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Παναχαϊκής... 

Δείτε το 2ο ημίχρονο του παιχνιδιού στο video που ακολουθεί και απολαύστε το φανταστικό γκολ του Σπάσιτς στο 44:20
Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Αμπαδιωτάκης, Κωστής, Βαβίλης, Κορδονούρης, Καπερτίνο (61' Γκουζιώτης), Λυγνός, Κατσουράνης, Ταξιάρχης, Σολάκης, Βούκσεβιτς (89' Γιοβάνονβιτς), Επαλέ (46' Νικολαΐδης).

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κατσιαμπής (85' Ναλιτζής), Κουλακιώτης, Χασιώτης, Βενετίδης, Μπράτιτς (64' Καφές), Γεωργιάδης (85' Οκκάς), Ουντέζε, Κωνσταντινίδης, Φρούσος, Σπάσιτς.
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Οι τρεις βαθμοί για εμάς είναι σημαντικοί για να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι μεγάλη νίκη η σημερινή απέναντι σε μια ομάδα που έχει αποδείξει στα τελευταία παιχνίδι την αξία της. Είχαμε το τελευταίο διάστημα δύο πολύ δύσκολα ματς με την ΑΕΚ και τον Άρη. 

Η ομάδα ήταν κουρασμένη και αυτό ήταν που με ανησυχούσε περισσότερο πριν από το παιχνίδι. Πετύχαμε πρώτοι γκολ, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο να μπούμε πιο ήρεμοι και είχαμε τις ευκαιρίες να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Όμως η Παναχαϊκή ισοφάρισε και μετά ρίσκαρε. Κι εμείς ρισκάραμε στο τέλος. 

Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να λήξει ισόπαλο, αλλά όποιος θα έβαζε το 2ο γκολ θα νικούσε. Αυτοί ήμασταν εμείς που σταθήκαμε πιο τυχεροί. Δεν ξεφεύγουμε από τους στόχους που είχαμε καθορίσει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Βέβαια αν έχουμε την ευκαιρία θα κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω".

Γιώργος Κουλακιώτης: "Ήταν πολύ καλό παιχνίδι με καλές φάσεις, ελέγχαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ. Στο 2ο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά και ισοφαριστήκαμε, αλλά είχαμε την τύχη και πήραμε τη νίκη. Ήταν κλειδί αυτό το ματς, γιατί ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια που αν τα κερδίσουμε θα είμαστε μέσα στους στόχους μας".

* Μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν έλειψε η ένταση έξω από τα αποδυτήρια, με οπαδούς της Παναχαϊκής (;) να φωνάζουν συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης...Είπαμε: Πόσο πονάει όταν ο ΠΑΟΚ ... πετάει! 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4