Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2017

Σκωτσέζικο ντους, μετά τον θρίαμβο! (1985)

Σαν σήμερα στις 27/1/1985, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Αθηνών, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985 ...

Η ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ είχε αρχίσει να ξεφεύγει στη βαθμολογία, καθώς μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα είχε πάρει το πολύ μεγάλο διπλό από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με το γκολ του Ράντε Πάπριτσα, έχοντας αποκτήσει ήδη διαφορά πέντε βαθμών από τον άμεσο διώκτη του!
Σε εκείνο το ματς με τον Απόλλωνα κόπηκαν τα περισσότερα εισιτήρια στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων (17.251), αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε ίσως το χειρότερο παιχνίδι του στη σεζόν!

Οι παίκτες μας εμφανίστηκαν υπερόπτες απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και το πλήρωσαν με βαθμολογική απώλεια.
Ο Απόλλωνας παίζοντας με τον πρωτοπόρο, δεν είχε τίποτε να χάσει, έπαιξε έξυπνα και ανοιχτά, και τελικά πήρε το πολύτιμο για αυτόν 0-0.
Ο Δικέφαλος είχε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να βγάλει καθαρές φάσεις μπροστά στην εστία του Πουπάκη, ενώ από τους 13 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αυστριακός τεχνικός μας, διακρίθηκε μόνο ο Γιούρισιτς!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Σίγγας, Σπανοσωτηρόπουλος, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (46' Μαλιούφας), Λιάκος (46' Ιορδανίδης), Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.

Απόλλων Αθηνών: Πουπάκης, Φαμπιάτος, Τσιβόγλου, Παπαγεωργίου, Καστανός, Βρεττός (75' Κουής), Δάρας, Αλεξίου, Φίλτσος, Σταμπάχερ (31' Τασόπουλος), Μαγγιώρος.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4