Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2017

Πρωταθλητής χειμώνα, σε γεμάτη Τούμπα! (1990)

Σαν σήμερα στις 21/1/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ... 
Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1, σπάζοντας το ως τότε αήττητο της αθηναϊκής ομάδας και ήταν αυτός που εκείνο το βράδυ φιγουράριζε πλέον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και κατακτούσε τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα, έχοντας 27 βαθμούς με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες. 
Η πολύ καλή πορεία του ΠΑΟΚ έφερε στο γήπεδο κοντά στους 27.000 οπαδούς (25.100 τα εισιτήρια), με τον Δικέφαλο, έχοντας στη σύνθεσή του παίκτες με πολύ μεγάλη ψυχή, να μπαίνει φουριόζος στο ματς και να βγάζει φάσεις με το καλημέρα! 
Στο 4ο λεπτό ο Νικάκης ακύρωσε κανονικό γκολ του Σκαρτάδου σαν οφ σάιντ. Ο παίκτης μας με κοντινή προβολή εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Σαργκάνη σε σουτ του Τουρσουνίδη και σκόραρε, ο Νικάκης το ακύρωσε και η Τούμπα που ήδη έβραζε, πήρε φωτιά. 
Η ένταση στις κερκίδες καθ' όλη τη διάρκειά του ήταν πολύ μεγάλη (ακόμη για για τα δεδομένα της Τούμπας), ενώ και μετά τη λήξη του υπήρξαν επεισόδια στους πέριξ του γηπέδου χώρους!
Ήταν η εποχή που είχε ξεσπάσει η κόντρα του Θωμά Βουλινού με τους οργανωμένους, με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ να μη δίνει στους Συνδέσμους εισιτήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τα συνθήματα σε βάρος του να πέφτουν σύννεφο, τόσο πριν την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα! 
Στο 11ο λεπτό ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με απευθείας κόρνερ του Γεωργακόπουλου, καθώς η μπάλα πέρασε ανάμεσα από Γκιτσιούδη, Καλιτζάκη, Κουρμπανά, Αντωνίου, δεν την βρήκε κανείς και κατέληξε στα δίχτυα! Ένα τυχερό γκολ, κόντρα στην ως τότε ροή του παιχνιδιού, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω photo... 
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 22' με τον Μαγκντί που πλάσαρε (και με τη βοήθεια της τύχης!) τον Σαργκάνη μετά από ωραία προσπάθεια των Σκαρτάδου - Μπορμπόκη, με τον Αιγύπτιο άσο να το πανηγυρίζει δεόντως! 
Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έγινε υπέρμετρα σκληρό, ο Νικάκης βαρέθηκε να κιτρινίζει κόσμο (συνολικά έδειξε 9 κάρτες) και τη νύφη την πλήρωσε στο 75' ο Χριστοδούλου ο οποίος είδε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε! 
Πριν φύγει πάντως για τα αποδυτήρια ο παίκτης της αθηναϊκής ομάδας, πρόλαβε στο 66' να δει από πολύ κοντά τον Παλάσκα να σημειώνει το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όταν μετά από κόρνερ του Μαγκντί, έπιασε ένα πολύ δυνατό βολέ και χάρισε στον Δικέφαλο τη σπουδαία νίκη!
 
Oι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου (82' Αναστασιάδης), Παλάσκας, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης. 

Παναθηναϊκός: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Χριστοδούλου, Καλιντζάκης, Κουρμπανάς, Σαραβάκος, Αντωνίου (82' Μαραγκός), Γεωργακόπουλος, Γεωργαμλής, Δημόπουλος (69' Σαμαράς).
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26. 

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Μαγκντί Τολμπά σε μια επιθετική του προσπάθεια στο ματς!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4