Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2017

Ξεμπούκωσε με την ... ΑΕ Ποντίων Ηρακλής! (2014)

Σαν σήμερα στις 22/1/2014, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα τον Ηρακλή με 5-1, για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2013-2014...

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αρκετά νέα πρόσωπα στην 11άδα αναγκαστικά λόγω των απουσιών των Λάζαρ. Τζιόλη και Σαλπιγγίδη. 

Έτσι κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γλύκος, στην άμυνα οι Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λίνο, αμυντικά χαφ Κάτσε και Μαντούρο, στη μεσαία γραμμή Λούκας, Μάρτενς και Στοχ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕ Ποντίων Ηρακλής αιφνιδίασε των ΠΑΟΚ μόλις στο 4' με τον Πορτουλίδη λίγο μέσα από την περιοχή μας να πλασάρει τον Γλύκο και να ανοίγει το σκορ. 

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο υπερβολικά χαλαρός και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί συμβαίνει αυτό, σε πολλούς από τους φετινούς αγώνες της ομάδας...

Η γκρίνια εμφανίστηκε στην εξέδρα της Τούμπας καθώς ο κόσμος έβλεπε τον Δικέφαλο να είναι πίσω στο σκορ απέναντι σε μια ομάδα Football league και η αντίδραση των παικτών του Στέφενς μέχρι το 20' ήταν υποτονική.

Μάλιστα στο 18' ο Βίτορ έγινε αναγκαστική αλλαγή (πέρασε στο ματς ο Κατσουράνης), προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον Ολλανδό τεχνικό. 

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-1 με τον Αθανασιάδη. Προηγήθηκε σουτ του Κάτσε ασθενής απόκρουση του Κηπουρού και ο Κλάους από κοντά εκτέλεσε! 

Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να καταλάβουν τι έγινε ήρθε και η πλήρης ανατροπή... Ο ΠΑΟΚ βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση και ο Στοχ εκτέλεσε τον Κηπουρό. Το προβάδισμα της γριάς είχε πάει περίπατο...

Από εκεί και πέρα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα που απειλούσε ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι καλύτερες στιγμές ήρθαν με τη λήξη του 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 45' και στο 45'+2. 

Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Κάτσε απομακρύνθηκε επί της γραμμής από αμυντικό με κεφαλιά, ενώ ο Κηπουρός ήταν εξουδετερωμένος και στη δεύτερη, σέντρα του Τζαβέλλα στον Μάρτενς με τον Βέλγο να πιάνει το γυριστό σουτ από καλή θέση άουτ.

Νωχελικό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ που όμως στο 55' βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει για 3η φορά με τον Στοχ και πάλι ο οποίος με έξυπνο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κηπουρού.

Με το 3-1 υπέρ του και ενώ όλοι περιμέναμε η ομάδα να παίξει πιο ελεύθερα για να ικανοποιήσει επιτέλους τον κόσμο, κάτι τέτοιο δεν έγινε στον αναμενόμενο βαθμό σε εκείνο το χρονικό σημείο και ο Ηρακλής ήταν αυτός που έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Γλύκος φώναξε παρών και απεσόβησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία στο 82' να πετύχει και 4ο γκολ με τον Ολίσε μετά από ασίστ του Στοχ και να δώσει μεγάλες διαστάσεις στη νίκη μας.

Στο 86' αποβλήθηκε ο Τζαβέλλας με 2η κίτρινη και στο 93' ο Μάρτενς χρίστηκε σκόρερ μετά από μπαλιά πάρε-βάλε του Ολίσε.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με 2 νίκες επί του συμπολίτη και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετώπιζε σε διπλά ματς τον Απόλλωνα Σμύρνης...

Ο Στέφενς είχε τη ευκαιρία να δει αγωνιζόμενους για 90 λεπτά τους Μαντούρο, Μάρτενς, παίκτες από τους οποίους ο Δικέφαλος -υποτίθεται- πως περίμενε πολλά για τη συνέχεια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (18' Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (67' Ολίσε).

ΑΕ Ποντίων Ηρακλής: Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζαχόρα, Μπάμπα, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης).

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Ο Παναγιώτης Γλύκος εξέφρασε τη σιγουριά του πως ο ΠΑΟΚ φέτος θα φτάσει στον τελικό του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα:

Για την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ίδιος: "Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου να βοηθάω την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε μέχρι τον τελικό".

Για το αν περιμένει την κλήση του στην Εθνική ενόψει Μουντιάλ: "Θα δούμε τι θα γίνει...".

Ο Χουμπ Στέφενς εμφανίστηκε ικανοποιημένος στη συνέντευξη τύπου από την άνετη επικράτηση του Δικεφάλου αλλά και τις παρουσίες στο χώρο του κέντρου...
Αναλυτικά:
"Είδαμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι για την έναρξη του παιχνιδιού, δικαιούμασταν ένα πέναλτι και μετά δεχθήκαμε το γκολ. Μετά χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να ξαναμπείς στο παιχνίδι αλλά σκοράραμε σε καίρια σημεία και κερδίσαμε".

Για τις παρουσίες στο χώρου του κέντρου: "Τζιόλης και Λαζάρ έχουν παίξει πολλά ματς. Για την τριάδα Μαντούρο, Μάρτενς και Κάτσε το είχαμε δει στην προπόνηση. Χρειαζόμαστε τους μέσους. Για τον Μάρτενς είναι καλό ότι έπαιξε 90 λεπτά. Είπαμε να τον αλλάξουμε αλλά μας είπε ότι είναι καλά. Και οι τρεις έκαναν καλή δουλειά σήμερα".

Για την εμφάνιση του Στοχ: "Ο Στοχ ήταν ένας παίκτης της ομάδας σήμερα. Μετά το 0-1 όλοι παίξαμε καλά".

Για τον τραυματισμό του Βίτορ: "Δεν ξέρουμε ακόμα. Νομίζω δε θα παίξει στα επόμενα ματς".

Για την άμυνα και το ενδεχόμενο προσθήκης: "Νομίζω μας φτάνουν όσοι έχουμε παρά τις απώλειες που έχουμε".

Για την επανεμφάνιση του Κάτσε: "Είμαι ευχαριστημένος. Είναι ένας από τους μέσους μας με χαρακτηριστικά που χρειάζομαι στην ομάδα. Έδειξε την ποιότητα του".

Για τα λάθη στην άμυνα: "Έχει να κάνει με την αυτοσυγκέντρωση. Μετά το 3-1 κάποιοι νόμιζαν ότι είναι ένα εύκολο απόγευμα, πράγμα το οποίο απαγορεύεται".

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο: "Θα συγκεντρωθώ στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Βέροια. Προτιμώ να κάνω αυτό".

...............................

Ο Λούκας Πέρεθ μίλησε για την εικόνα της ομάδας μετά το 5-1 επί του Ηρακλή, ενώ τόνισε πως το γεγονός ότι ο Δικέφαλος μένει πίσω στο σκορ στην αρχή του αγώνα σε πολλά παιχνίδια οφείλεται στη συγκέντρωση με την οποία μπαίνει στο παιχνίδι η ομάδα.

Αναλυτικά:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την νίκη και ικανοποιημένος από την απόδοση μου. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και πλέον κοιτάμε τα προημιτελικά. Πρέπει να βελτιωθούμε και προσπαθούμε γι' αυτό στην προπόνηση".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ: "Δεν ξεκινάμε καλά και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι θέμα και συγκέντρωσης".

Για την εμφάνιση του Μάρτενς: "Ο Μάρτενς είναι πολύ καλός παίκτης και ελπίζω να σκοράρει και άλλα γκολ".

.......................................

Την απάντηση στο πανό που ανέβασαν οι "γριές" στο Καυτανζόγλειο, είχαμε εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα. Ακούστε το σύνθημα!
Δείτε photos από το παιχνίδι...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4