Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2017

Η καλύτερη επίθεση "κόλλησε" στις Σέρρες (1975)

Σαν σήμερα στις 22/1/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ... 

Ο Δικέφαλος αν και είχε ως εκείνη την αγωνιστική την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 32 γκολ, κόλλησε στις Σέρρες στο 0-0, αφήνοντας πολύτιμο βαθμό. 
Σε ένα παιχνίδι ανοικτό και στα τρία αποτελέσματα, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ απειλητικοί στις επιθέσεις τους και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Ντεκ για να μην παραβιαστεί η εστία μας... 

Με τους Ιωσηφίδη - Αποστολίδη - Αναστασιάδη να σηκώνουν την ομάδα στις πλάτες τους και τους μεσοεπιθετικούς μας να μην παρουσιάζουν απολύτως τίποτε, ο Δικέφαλος μάλλον ευχαριστημένος θα πρέπει να ήταν όταν ο διαιτητής Μαρίνος σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι... 
Στους διακριθέντες εκτός από τους τρεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ανήκει και ο Ελβετός πορτιέρο Ρενέ Ντεκ... O ΠΑΟΚ βρήκε εκείνη τη μέρα απέναντί του τον Μλάντεν Φούρτουλα, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα έγινε κάτοικος Τούμπας και ευτύχησε στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα μας να σηκώσει πρωτάθλημα! 
Η μοναδική καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Αποστολίδης με ωραίους ελιγμούς απέφυγε δύο αντιπάλους του, όμως το χλιαρό σουτ του το μπλόκαρε ο Φούρτουλα. 

Καθοριστική στιγμή στην εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Τερζανίδη στο 16' λόγω τραυματισμού. Η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή στη μεσαία μας γραμμή. 

Οι συνθέσεις: 

Πανσερραϊκός: Φούρτουλα, Βαβαλής, Τσιρίκας, Κεχαγιάς, Κατσαβάκης, Λυγάσης, Ζελίδης, Σεΐζης, Γερίδης, Τσίκος, Σοφιάς.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (16' Τσιλιγγιρίδης), Αναστασιάδης, Παρίδης, Κούδας, Αποστολίδης, Κερμανίδης.
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4