Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2017

Επίδειξη δύναμης στον Βόλο (1973)

Σαν σήμερα στις 21/1/1973, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...


Οι παίκτες του Λες Σάνον πιάνοντας εξαιρετική απόδοση -όπως και στα περισσότερα παιχνίδια εκείνης της σεζόν- ισοπέδωσαν τους γηπεδούχους με το ευρύ 1-5!!! Πλέον ο ΠΑΟΚ μετρούσε στα 16 παιχνίδια, 13 νίκες και 3 ισοπαλίες!

Έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που έπαιξε υπέρμετρα σκληρά, ο Δικέφαλος ξεδίπλωσε όλες εκείνες τις αρετές που είχε σαν ομάδα και τον καταξίωσε στις συνειδήσεις όλης της φίλαθλης Ελλάδας σαν ομάδα - μοντέλο! 
Εκτός από τα πέντε γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε ένα δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και ένα ακυρωμένο γκολ το οποίο κακώς δεν μέτρησε, από το διαιτητή Νάνο.

Μπροστά σε 11.000 θεατές (9.866 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 1' με κεφαλιά του Φουντουκίδη μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας και το κέρδισε ο Παρίδης.
Ο Σαράφης διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ στο 27' μετά από συνδυασμό Τερζανίδη - Παρίδη, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα ο Τερζανίδης βρήκε τον Σαράφη που με πλασέ νίκησε τον Γιωτόπουλο, όμως ο βοηθός υπέδειξε οφ σάιτ τον ... Παρίδη και ακύρωσε το καθαρό γκολ!

Οι γηπεδούχοι, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου μείωσαν σε 1-2 με τον Βαλαχά, αλλά στο 52' ο "Καίσαρας" τους έκοψε τον βήχα σημειώνοντας το 1-3.
Ο Κούλης Αποστολίδης στο 67' με έξοχη προσπάθεια και ο Γούναρης στο 82' ολοκλήρωσαν τη σεμνή τελετή, χαρίζοντας στην ομάδα μας μια μεγάλη σε έκταση νίκη! 

Στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς, ο Αποστολίδης στο 87' είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ, στο δυνατό σουτ που επιχείρησε...
Φουντουκίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης οι κορυφαίοι του Δικεφάλου, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους. 

Οι γηπεδούχοι από το 10' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Νίκου Μαλάκου, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον ... Φουντουκίδη! 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Γιωτόπουλος, Βούλγαρης, Λιάκος, Τσουκνίσας (40' Τριχιάς - 80' Σταμουλάκης), Χατζηκαπετάνης, Παπαγιάννης, Μαλάκος Ν., Πασχαλίδης, Μαλάκος Ε., Καραΐσκος, Βαλαχάς 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης (84' Μαντζουράκης), Αποστολίδης (84' Τσακιρόπουλος), Κούδας, Ασλανίδης 

Δηλώσεις προπονητών:

Λες Σάνον: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μας, παίξαμε καλά, με τη διαφορά ότι μετά το 2ο γκολ χαλαρώσαμε τον ρυθμό μας. Το ίδιο συνέβη και στο β' ημίχρονο. Η απόδοση των γηπεδούχων αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιζαν με 10, ήταν πολύ καλή. Είναι αλήθεια πως συχνά σκέφτομαι το προσεχές Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, όχι από υπέρμετρο ενθουσιασμό, αλλά γιατί πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας"

Ο τεχνικός των γηπεδούχων (Γεωργιάδης) δεν παρέλειψε να βγάλει χολή, στις δηλώσεις του μετά το ματς, επιβεβαιώνοντας το διαχρονικό: Πονάει όταν ο ΠΑΟΚ ... πετάει!!! 

Διαβάστε τα όσα είπε: "Ο ΠΑΟΚ αν δεν εντείνει τις προσπάθειές του θα χάσει και τα τρία ματς με το ΠΟΚ στην Αθήνα (και προφήτης ο Mr). Δεν με ικανοποίησε. Αν δεν ήταν άδεια η άμυνά μας λόγω του ότι παίζαμε με 10 παίκτες, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του παιχνιδιού"

Ο Δικέφαλος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του εριστικού τεχνικού του Βόλου, καθώς πήρε διπλό από την ΑΕΚ (0-2), διπλό και με Παναθηναϊκό άνευ αγώνα (0-2), ενώ στον Πειραιά έχασε από τον Ολυμπιακό με 1-0, μετά από σφαγή του Φακή στην 20ή αγωνιστική!!! 

Αυτά γιατί τα γραπτά μένουν και εκθέτουν κόσμο και κοσμάκη! Ειδικά αυτούς που δεν σέβονταν το πολύ βαρύ όνομα της ΟΜΑΔΑΡΑΣ εκείνης... 

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Γιωτόπουλος να σταματάει μία από τις πολλές προσπάθειες του ΠΑΟΚ!

* To γράφουμε ξανά και ξανά και ξανά!!! Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε το μεγαλύτερο αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας, που επίσης είναι ρεκόρ.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4