Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιανουαρίου 2017

Όταν το "Χ" ήταν συνήθεια στη Λεωφόρο! (1977)

Σαν σήμερα στις 16/1/1977, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με διπλό στις αποσκευές του από τη Λεωφόρο, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο πρωτοπόρος (και πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν) ΠΑΟΚ, παίζοντας σε ένα πολύ φανατισμένο γήπεδο όχι μόνο δε μάσησε, αλλά από καθαρή ατυχία και λίγη βοήθεια που είχαν οι γηπεδούχοι από τον διαιτητή ... Λαγογιάννη, έμεινε στο 0-0, ενώ μπορούσε να πάρει ένα άνετο διπλό! 
Ήταν η τρίτη στη σειρά ισοπαλία μας στη Λεωφόρο και ακολούθησαν άλλες τέσσερις, στο διάστημα από τη σεζόν 1973-1974 ως τη σεζόν 1980-1981!!! 

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο (23.684 τα εισιτήρια), καθώς το όνομα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ λειτούργησε σαν πόλος έλξης για τους Αθηναίους ... 
Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Λαγογιάννης έδειξε τις ... αγνές προθέσεις του παραβλέποντας το πεντακάθαρο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ελευθεριάδης ανατρέποντας τον Κερμανίδη μέσα στην περιοχή! 
Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχαμε πολλές καλές φάσεις με εξαίρεση ένα σουτ του Αλβαρέζ που πέρασε άουτ και μια κεφαλιά του Σαράφη την οποία σταμάτησε ο Κωνσταντίνου. 
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, έχοντας μοιραίο παίκτη του τον Κερμανίδη, ο οποίος έχασε ουκ ολίγες εξαιρετικές ευκαιρίες, στις αντεπιθέσεις - φωτιά. 
Εντυπωσιακή μονομαχία Σαράφη - Καψή! 
Προς το τέλος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι το γύρισαν σε κλωτσοπατινάδα, με την ανοχή του Λαγογιάννη, καθώς έβλεπαν πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μας σταματήσουν...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Γκουερίνο, Κούδας, Πέλλιος. 

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Ελευθεριάδης, Στεφανάκης, Γονιός, Καωής, Ελευθεράκης, Τζόρτζεβιτς (66' Παπαδημητρίου), Αλβαρέζ, Αντωνιάδης (64' Βάλλιαν), Δομάζος, Λιβαθηνός. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (60' Δαμανάκης), Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο (75' Ορφανός). 
* Μετά το παιχνίδι ο Μπράνκο Στάνκοβιτς είχε δηλώσει: "Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες είχαν την ανάγκη των βαθμών στη διεκδίκηση του τίτλου. Κερδισμένοι είμαστε εμείς γιατί πήραμε θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας".

* Στην αρχική photo φαίνεται ο Κούδας να προσπαθεί να πασάρει στον Αποστολίδη με τους Λιβαθηνό - Ελευθεράκη να παρακολουθούν!ο Αναστασιάδης και ο Αποστολίδης σε επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. 

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4