Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2017

Ισοφάριση - σοκ στο 91' (1988)

Σαν σήμερα στις 17/1/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Λάρισα στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 και έχασε στο 91' την ευκαιρία να πάρει ένα μεγάλο διπλό ... 

Ο αγώνας έγινε στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος σε ένα κατάμεστο γήπεδο (16.473 τα εισιτήρια), με ογκοδέστατη παρουσία μας στο πέταλο που κατακλύστηκε απ΄άκρη σε άκρη!
Ο ΠΑΟΚ παρά τα καμώματα του Χάρη Σαββίδη που πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό Λίμπρεχτς - Μπανιώτη, έκανε μια πολύ καλή χρονιά, με μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα ως τότε τον αποκλεισμό από την Καστοριά, σε διπλά μάλιστα παιχνίδια. 
Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Μπορμπόκης με κοντινό σουτ μετά από ωραίο συνδυασμό Μπάνον - Αλεξανδρίδη, ωραία μπαλιά του τελευταίου στην πλάτη της άμυνας και άψογο τελείωμα του σκόρερ! Στο 33' ο Μπορμπόκης βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαήλ αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει για 2η φορά. 
Ο ΠΑΟΚ με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, ήταν πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, εξαιρετικά οργανωμένος στην άμυνα κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Γκιτσιούδη και πολύ επικίνδυνος στην κόντρα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και μπροστά στο φάσμα της ήττας, είχαν 1-2 καλές στιγμές, χωρίς πάντως να καταφέρουν να "τρομάξουν" τον ΠΑΟΚ και στο 89' έγινε η φάση που διαμόρφωσε το ισόπαλο1-1.
 
Τσιώλης και Αλεξανδρίδης σε μια μονομαχία τους ...
 
Ο Λαγωνίδης χρεώθηκε από τον διαιτητή Χαρλαύτη φάουλ στον Καραπιάλη λίγο έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, ο Μαλιούφας διαμαρτυρήθηκε και είδε την 2η κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με "10"... 
Ο Μητσιμπόνας εκτέλεσε το φάουλ, πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος, πέτυχε την ισοφάριση και έτσι ο ΠΑΟΚ αντί να πάρει το δίποντο και να είναι πρωταθλητής χειμώνα με 22 βαθμούς μαζί με τη θεσσαλική ομάδα, έμεινε δύο βαθμούς πίσω (23 βαθμοί έναντι 21...) 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος - Μπάνον χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι... 

Δείτε στο video που ακολουθεί στιγμιότυπα από το ματς (λείπει το γκολ του Μπορμπόκη).
Οι συνθέσεις: 

Λάρισα: Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Αλεξούλης, Βουτυρίτσας (56' Αθανασίου), Τσιώλης, Ζιώγας (74' Κακανούλιας), Καραπιάλης, Βαλαώρας. 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Σίγγας (81' Ιορδανίδης), Σκαρτάδος, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Μπάνον, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης (84' Μήτογλου). 

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: "Πριν πω οτιδήποτε για το παιχνίδι, θέλω να συγχαρώ τον υπέροχο φίλαθλο κόσμο μας για τη συμπαράστασή του, η οποία μέσα σε αθλητικά πλαίσια. 

Το παιχνίδι ήταν αντάξιο των δύο ομάδων που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Δεχτήκαμε την κρύα ισοφάριση που για μας ήταν σοκ, τη στιγμή που είχαμε πιστέψει ότι θα αναδειχθούμε πρωταθλητές χειμώνα! Ευτυχώς όπως αποδείξαμε ξεπεράσαμε το σοκ του αποκλεισμού στο Κύπελλο, από την Καστοριά". 
* Εκείνη η εκδρομή στη Λάρισα ήταν εντυπωσιακή για μια φορά ακόμη που κατεβήκαμε στον κάμπο! Στην επιστροφή, λίγο μετά τα Τέμπη είχαμε κάποια παρατράγουδα, όταν υπήρξε συνάντηση με οπαδούς της ΑΕΚ που επέστρεφαν από τη Θεσσαλονίκη, μιας και έπαιζαν με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. 
Όσοι έτυχε και περάσαμε από το ... τοπίο, θυμόμαστε την εικόνα με τα πούλμαν των φίλων της αθηναϊκής ομάδας να έχουν γίνει φύλλο και φτερό και ευτυχώς που εκείνη τη μέρα δεν είχαμε τα χειρότερα! 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. 

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ... 

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4