Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιανουαρίου 2017

Άδοξη ήττα με αυτογκόλ στο 85' (1975)

Σαν σήμερα στις 12/1/1975, ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Εθνικό εκτός έδρας με αυτογκόλ του Κούλη Αποστολίδη στο 85ο λεπτό, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ... 

Η 13η αγωνιστική αποδείχτηκε ιδιαίτερα γρουσούζικη για τους παίκτες του Γκιούλα Λόραντ, που είχαν απέναντί τους, τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος! 

Ναι, καλά διαβάσατε, ο Εθνικός έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα εκείνη τη σεζόν και προηγούνταν στη βαθμολογία, παίζοντας μάλιστα και πολύ καλό ποδόσφαιρο!  Αυτός άλλωστε ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίον κόπηκαν 31.451 εισιτήρια στην αναμέτρηση!

Σε ένα παιχνίδι κέντρου, στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όλα κρίθηκαν σε μια άτυχη στιγμή, ενός από τους καλύτερους παίκτες μας εκείνη τη μέρα.
 
Η φάση ξεκίνησε από γύρισμα του Καλκαντέρα στην περιοχή μας, ο Αποστολίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει σε πλάγιο άουτ, την έστειλε στα δίχτυα του Ντεκ ... 

Αν και από τον ΠΑΟΚ απουσίαζαν οι Αναστασιάδης, Σαράφης, η ομάδα κινούνταν πιο γρήγορα στη μεσαία γραμμή, όμως η έμπνευση του Λόραντ να περάσει τον Κερμανίδη στα χαφ δεν του βγήκε!

O ΠΑΟΚ μετά την ήττα του αυτή έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας εκείνη τη σεζόν), όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Φουντουκίδης, Κούδας, Πέλλιος, Αποστολίδης...
Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Αρβανίτης, Ελευθεριάδης, Κουρέας, Σταματάκης Χ., Γιούτσος, Σταματάκης Δ., Λαμπρινός, Καραΐσκος (73' Κρητικός), Χατζηιωάννογλου, Καλκαντέρα, Κονταξής.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης (46' Τσιλιγκιρίδης), Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης.





* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4