Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2017

Διπλό με 6.000 λαό στον Βόλο! (2011)

Σαν σήμερα στις 15/1/2011, ένας καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ και δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, πέρασε από το Βόλο νικώντας τον Ολυμπιακό με 0-3, στο πλάισιο της 18ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2010-2011...

Μπορεί να μην έπιασε πολύ μεγάλη απόδοση, εκείνη τη μέρα στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ αλλά χάρη στα γκολ των Λίνο, Βιερίνια και Σαλπιγγίδη, πήρε το τρίποντο της νίκης και έφτασε στους 30 βαθμούς. 

Βροντερό παρόν έδωσαν στις εξέδρες του γηπέδου 6.000 ΠΑΟΚτσήδες που το μετέτρεψαν σε Τούμπα βοηθώντας τους παίκτες του Μάκη Χάβου να φτάσουν στη νίκη. 

Θα είναι παράλειψη να μην αναφέρουμε τα δακρυγόνα που έπεσαν πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης και που όπως μας μετάφεραν άτομα που ήταν παρόντα στο γήπεδο η χρήση τους ήταν αναίτια...

Μάλιστα αν οι παίκτες μας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πετύχουν στην επανάληψη και άλλα γκολ. 

Βέβαια για να φτάσουμε εκεί, πέρασε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Λίνο πίεσαν πάρα πολύ την εστία μας. Ο Χαλκιάς όμως βρισκόταν σε καταπληκτική μέρα, είχε κατεβάσει τα ρολά και κράτησε το μηδέν.

Ας πάρουμε τα πράματα με τη σειρά. Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με 4-4-2, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο στην άμυνα, Κουτσιανικούλη, Γκαρσία, Τσουκαλά, Βιερίνια στα χαφ και δίδυμο στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη.
Ο "Δικέφαλος" έπαιξε συντηρητικά στο πρώτο 20λεπτο, δέχτηκε πίεση από τους Βολιώτες αλλά είχε το νου τους στις αντεπιθέσεις και στο γκολ. 

Έτσι στο 19΄σε κόρνερ από τα δεξιά ο Λίνο έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ την έστειλε στο πλεκτό, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για φάουλ στον τερματοφύλακα, από τον Σαλπιγγίδη.

Από το γκολ του Λίνο και μετά Ολυμπιακός Βόλου, ανέβασε την απόδοσή του, η ομάδα μας δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα στο κέντρο και το τοπίο άρχισε να γίνεται θολό. 

Σε εκείνο το σημείο η μόνη γραμμή της ομάδας που λειτούργησε εξαιρετικά ήταν η άμυνά μας θυμίζοντας την άμυνα της τελευταία 2ετίας. 

Με καλύτερο όλων τον Κώστα Χαλκιά κράτησε την εστία ανέπαφη και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν με όποιον τρόπο και αν αυτοί προσπάθησαν.

Ο χρόνος κυλούσε και στο 44΄ένα καταπληκτικό γκολ του Βιεϊρίνια ουσιαστικά κλείδωσε το ματς στέλνοντας τον ίδιον και τους συμπαίκτες του με ένα καθαρό 2-0 στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η ομάδα ανέβηκε πιο ψηλά, έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλευόμενη το "άδειασμα" του κέντρου των γηπεδούχων έβγαινε μπροστά, κυκλοφόρησε και κράτησε -όταν έπρεπε- σωστά την μπάλα δημιουργώντας προϋποθέσεις και για άλλα γκολ. 

Όποια προσπάθεια και αν έκαναν οι παίκτες του Τσιώλη για να ξαναμπούν στο ματς έπεφτε στο κενό. Καλύτερή τους στιγμή ένα σουτ του Καπετάνου που το απέκρουσε και αυτό ο Χαλκιάς με τη βοήθεια του δοκαριού.
Έτσι όσο πλησιάζαμε προς το τέλος ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοσή του, σε συνδυασμό με την κόπωση των γηπεδούχων που πλέον είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, σε αντίθεση με τους δικούς μας. 

Μεγάλη φάση στο 71΄όταν ο Βιεϊρίνια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ενώ θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, καθυστέρησε και πέταξε στα σκουπίδια μια καταπληκτική προσπάθεια. 

Λίγο αργότερα όμως και αφού πρώτα ο Σαλπιγγίδης αστόχησε σε πέναλτι (στο 77' χέρι ο Ζαραδούκας, το έδωσε ο επόπτης ), στο 87' ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 0-3, μετά από εξαιρετική πάσα του Μουσλίμοβιτς!

Λίγο πριν τη λήξη του ματς έπεσαν και πάλι δακρυγόνα εκτός γηπέδου δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες στους παίκτες που δυσκολευόταν απίστευτα να συνεχίσουν.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ψυχογιός (55' Ακόστα), Μητρόπουλος (46' Σολάκης), Τομάς, Ντολεζάι, Καπετάνος (69' Πλιάγκας), Μάρτιν, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μόνχε, Μπρέσκα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς (74' Μπαλάφας), Γκαρσία, Κουτσιανικούλης (83' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (54' Ίβιτς).

Σαφώς ικανοποιημένος από το "διπλό", ο Μάκης Χάβος απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές τους για τη  νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.
Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

"Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να είμαστε καλά".

Σε ερώτηση για τη φάση του 0-1, σχολίασε: "Η φάση εξελισσόταν δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Είμαι σίγουρος ότι ο Λίνο δεν είδε τον παίκτη του Βόλου που ήταν κάτω".

Για το διάστημα που ο Ολυμπιακός πίεσε τον ΠΑΟΚ, είπε: "Η πίεση που δεχθήκαμε ήταν φυσιολογική. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά. Οι αλλαγές που κάναμε μας βοήθησαν πάρα πολύ".

Για τις επιστροφές των Μουσλίμοβιτς και Ίβιτς, δήλωσε: "Μας χαροποιεί το γεγονός ότι όσοι επιστρέφουν από τραυματισμούς είναι καλά. Κάθε προπονητής θέλει να έχει τέτοιου είδους παίκτες στη διάθεσή του".

Για το αν υπολογίζει τον Μπαλάφα, τόνισε: "Μέχρι να φύγει από την ομάδα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, οπότε ως τελευταία στιγμή υπολογίζεται από εμένα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει".

Για τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη, επεσήμανε: "Μας στεναχωρεί η κατάσταση αυτή που δημιουργήθηκε. Δεν μπορώ όμως να κάνω κάτι εγώ γι' αυτό".

O Λίνο αναφέρθηκε στην εμφάνιση της ομάδας, το γκολ που σημείωσε αλλά και το ερχόμενο ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης".
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λίνο:

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, σχολίασε: "Μπήκαμε στο γήπεδο να παίξουμε και το κάναμε καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι για τη νίκη που πήραμε. Είμαστε χαρούμενοι για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για το σημερινό παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, αλλά πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα".

Για τη φάση του γκολ που πέτυχε, τόνισε: "Δεν πρόσεξα αν ήταν στο τέρμα ο τερματοφύλακας. Εγώ απλά σούταρα και έβαλα το γκολ".

Για το ντέρμπι του Κυπέλλο με τον Ολυμπιακό και τις επιστροφές των τραυματιών: "Είναι ευχάριστο που γύρισαν αυτοί οι παίκτες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4