Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιανουαρίου 2017

Διπλό τίτλου στο ΟΑΚΑ (1985)

Σαν σήμερα στις 20/1/1985, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 0-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την κεφαλιά ψαράκι του Ράντε Πάπριτσα, στο παιχνίδι του την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985 ... 

Παρά το ότι ήταν μόλις η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, η νίκη υπήρξε τόσο κομβική και σημαντική που ο ΠΑΟΚ γίνεται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, τον οποίο και τελικά κατέκτησε. 

Ήταν ένα ανοιχτό ματς με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, όμως στο τέλος χαμογέλασε αυτός που το ήθελε περισσότερο και αυτός ήταν ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ!
Σκόρερ του "χρυσού" όπως αποδείχτηκε γκολ ήταν ο Ράντε Πάπριτσα, ο οποίος αν δε σκόραρε στο 80', θα δικαιούνταν τον τίτλο του μοιραίου παίκτη της αναμέτρησης, αφού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις απέτυχε να σκοράρει!
Στο 9' μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά ο Μήνου έπεσε στα πόδια του σώζοντας την εστία της αθηναϊκής ομάδας. Στο 34' η κοντινή κεφαλιά του μετά από σέντρα του Δημόπουλου πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου μετά από σέντρα του Αλεξανδρίδη! 
Ίδια τύχη είχε και το διαγώνιο σουτ του γεννημένου στη Βοσνία επιθετικού μας στο 66', ενώ καλές ευκαιρίες έχασαν για την ομάδα μας και οι Αλαβάντας στο 58', Δημόπουλος στο 86' (τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι)!
Οι γηπεδούχοι απείλησαν και αυτοί με τη σειρά τους να σκοράρουν, όμως ο Στεργιούδας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και κράτησε τα δίχτυα μας ανέπαφα! Δύο λεπτά πριν ο Πάπριτσα κάνει το 0-1, το σουτ του Κάβουρα μετά από μπαλιά του Ζάετς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας, Δημόπουλος, Στεργιούδας, χωρίς να υστερήσουν όσοι αγωνίστηκαν. 

Τα στοιχεία και τo photostory του αγώνα: 

15η αγωνιστική 1984-85 
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 1985, 
14:45 ΟΑΚΑ, 
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1 
Εισιτήρια: 74.043 
Διαιτητής: Κανταρτζής 
Επόπτες: Κρανιώτης, Κόρτσαρης 
Σκόρερ: 80' Πάπριτσα 
Κίτρινες κάρτες: 16' Ιωσηφίδης, 70' Βονόρτας, 90' Μαλιούφας
Οι συνθέσεις 

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Μήνου, Ταράσης (62' Γεροθόδωρος), Καρούλιας, Κυράστας (αρχ.), Ζάετς, Βονόρτας, Θ. Δημόπουλος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (73' Κάβουρας), Λιβαθηνός, Μαυρίδης. 

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Σίγγας, Ιωσηφίδης (αρχ.-83' Σπανοσωτηρόπουλος), Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (87' Μαλιούφας), Αλαβάντας, Χ. Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4