Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2017

Ήττα στην Τούμπα μετά από 21 χρόνια! (1989)

Σαν σήμερα στις 15/1/1989, "έσπασε" μια σημαντική παράδοση που ξεκίνησε στις 25/2/1968 και είχε διάρκεια 20 ολόκληρα χρόνια, με μια μικρή παρένθεση (εκτός Τούμπας) το 1980, με αντίπαλο την ΑΕΚ, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1988-1989 ... 

Τόσα χρόνια χρειάστηκε η ΑΕΚ για να φύγει με διπλό από την Τούμπα! Τη σεζόν όμως 1980-1981 πήρε διπλό στο Καυτανζόγλειο, όταν κέρδισε με 1-2, σε παιχνίδι στο οποίο είχε δοκάρι ο Κερμανίδης, ενώ δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι σε διπλή παράβαση του αμυντικού της ΑΕΚ, Ρήγα στο 79' (ανέτρεψε τον Κερμανίδη και στη συνέχεια έδιωξε τη μπάλα με το χέρι)... 
 
Στα 20 παιχνίδια που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, ο ΠΑΟΚ είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και την προαναφερθείσα ήττα στο γήπεδο του Ηρακλή. 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 33.000 θεατές (31.969 τα εισιτήρια), σε μια γεμάτη Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του, πραγματοποίησε μια πολύ μέτρια εμφάνιση (o δυνατός παλμός της εξέδρας δε στάθηκε ικανός να ξυπνήσει τους παίκτες) και γνώρισε την ήττα με 0-1. 

Το γκολ σημειώθηκε στο 23' από τον Χριστοδούλου με κεφαλιά, που πήρε κερδίζοντας στον αέρα τον Μήτογλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να σταματήσει τη σέντρα του Βασιλόπουλου από τα δεξιά, καθώς βγήκε δεύτερος στην μπάλα (αρχική photo)! 
Η αθηναϊκή ομάδα έπαιξε με διπλή ζώνη άμυνας, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε - εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις να τη διασπάσει- και το παιχνίδι ρόλαρε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μπάγεβιτς. 

Στο 72΄το ματς διακόπηκε προσωρινά από τον διαιτητή Νικάκη, λόγω ρίψης αντικειμένων στη γωνία της 4α, την ώρα που ο Σαββίδης πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ. Αυτό σε αντιδιαστολή με το χειροκρότημα που εισέπραξαν οι φιλοξενούμενοι από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ, μόλις το παιχνίδι ολοκληρώθηκε!
Οι παίκτες του Ρίνους Ίσραελ, στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ανέβασαν την πίεσή τους, αλλά τα σουτ των Σμολ και Σκαρτάδου τα σταμάτησε ο Οικονομόπουλος.
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Αλαβάντας, Μαυρέας, Μήτογλου, Γιάνκος Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ, Φερνάντο (58' Καραγεωργίου), Όσβαλντ (55' Αναστασιάδης). 

ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου, Πατίκας (15' Μπατάλης), Πίττας, Οκόνσκι, Σαββίδης, Χριστοδούλου.
* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4