Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2017

Φτωχό 2-0, αντί για σκορ διασυρμού! (1972)

Σαν σήμερα στις 30/1/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972…

Ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον ήταν εκπληκτικός, αν και το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ και λασπωμένο γήπεδο, και το τελικό 2-0 τον αδικεί κατάφωρα αφού οι παίκτες μας έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. 
Ο Δικέφαλος του Βορρά, στηρίχτηκε στην εξαιρετική απόδοση της τετράδας της μεσαίας του (Κούδας - Σαράφης - Τερζανίδης - Μπέλλης), αλλά και στο επιθετικό δίδυμο Παρίδη - Αποστολίδη...

Ο πολύ ορεξάτος ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει με την υπόθεση νίκη από νωρίς και στο 18ο λεπτό ο Σεραφείδης μάζεψε για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, όταν μετά από σέντρα του Γούναρη, ο "Καίσαρας" σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά κάρφωσε για πρώτη φορά την εστία της ΑΕΚ.
Ακολούθησε σειρά χαμένων ευκαιριών από τους Φουντουκίδη, Αποστολίδη, Γούναρη και Παρίδη. 

 Το 2-0 άργησε λίγο να έρθει καθώς χρειάστηκε να φτάσουμε στο 56', όταν ο Σαράφης με κεφαλιά πάσαρε στον Παρίδη, ο τελευταίος ξεχύθηκε ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή και παρά το γεγονός ότι πιεζόταν από τον Τόσκα, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 (αρχική photo).
Περί αντίδρασης της αθηναϊκής ομάδας, ούτε λόγος, εντελώς παθητικά δέχτηκε την ήττα και σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε για τη βαθμολογική της θέση... 

Ο Σαράφης στο 63' και ο Αποστολίδης (ήταν εξαιρετικός στο β' ημίχρονο) στο 71' είχαν καλές ευκαιρίες για να διευρυνθεί το σκορ, όμως οι προσπάθειές τους πέρασαν άουτ!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ: Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Ιωσηφίδης και Φουντουκίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης (82' Λάζος).

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Ιστόριος, Τόσκας, Θεοδωρίδης, Τανίδης, Σκευοφύλαξ, Νικολάου, Ψιμόγιαννος (46' Παπαϊωάννου), Νικολούδης, Λαβαρίδης, Βεντούρης (60' Παπαεμμανουήλ).

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για αρκετούς  βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4