Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιανουαρίου 2017

Πρόκριση παρά την ήττα στο Χαριλάου! (1985)

Σαν σήμερα στις 16/1/1985, πραγματοποιήθηκε η ρεβάνς του 2-0 του πρώτου αγώνα που είχε γίνει στην Τούμπα, απέναντι στον Άρη, για τον β' γύρο του Κυπέλλου της περιόδου 1984-1985 ... 

Ο Δικέφαλος με πολύ κόσμο στο πλευρό του -όπως μπορείτε να δείτε στο video που βρίσκεται πιο κάτω- πήγε στην έδρα της ομάδας της συνοικίας και μετά από έναν σκληρό και δραματικό όπως εξελίχθηκε αγώνα πήρε την πρόκριση παρά την ήττα με 3-1! 
Από τους 15.000 θεατές που βρέθηκαν στο Χαριλάου, η πλειοψηφία ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν θέματα με τη διοίκησή τους (τι πρωτότυπο!), σε συνδυασμό βέβαια και με το σκορ του πρώτου αγώνα που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για να ελπίζουν σε πρόκριση! 
 
Χωρίς τους Κωστίκο, Ιωσηφίδη, Δαμανάκη παρατάχτηκε ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ του Βάλτερ Σκότσικ, ενώ η ομάδα σε γενικές γραμμές είχε μια μέτρια παρουσία στο παιχνίδι. 
Μετά από ένα ισόπαλο (0-0) πρώτο 45λεπτο, και αφού οι αντίπαλοι είχαν 1-2 καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, στο 65' ο Ζελελίδης, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σίγγα, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Παντέλη, για να γίνει το 1-0...
Τρία λεπτά αργότερα έγινε μια πολύ μεγάλη φάση, με τον Δημόπουλο να σημαδεύει το δοκάρι του Κατσιαούνη και στη συνέχεια ο Πάπριτσα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ να τη στέλνει άουτ! Μια φάση που θα μπορούσε να βάλει -σχετικά νωρίς- ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση! 
Στο 85' το παιχνίδι πήρε φωτιά με τον Έρικσον από πλάγια θέση να κάνει το 2-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαιναν παράταση! 

Τρία λεπτά αργότερα έγινε η ... κηδεία! Ο Πάπριτσα από τα δεξιά ξέφυγε του Δρογαλά, σέντραρε και ο Βασιλάκος με ασύλληπτο σουτ-βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μείωσε σε 2-1 χαρίζοντας την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. 
Το μόνο που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ήταν να σκοράρουν στο 91' με τον Κούη και τίποτε περισσότερο από μια νίκη χωρίς αντίκρισμα. 
 
Μετά το παιχνίδι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ -παρά την πρόκριση- έβγαλε ανακοίνωση καταγγέλοντας την ανοχή του διαιτητή Μιχαηλίδη στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, καθώς Καρασαββίδης - Αλεξανδρίδης τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα ο μεν πρώτος να αποχωρήσει με φορείο, ενώ ο δεύτερος δέχτηκε χτύπημα εκτός φάσης, που έμεινε ατιμώρητο από το κοράκι!
Οι συνθέσεις: 

Άρης: Κατσιαούνης, Δρογαλάς, Τζιφόπουλος, Χατζηιωαννίδης, Τζιόλας, Σεμετζίδης, Χατζόγλου (73' Μπιμπισίδης), Κούης, Βόσδου, Ζελελίδης, Σκούτας (46' Έρικσον). 

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Αλαβάντας, Σίγγας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Καρασαββίδης (61' Λιάκος), Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4