Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Δεκεμβρίου 2016

Κόντρα σε Παναθηναϊκό και ... Σαρακηνό! (1978)

Σαν σήμερα στις 24/12/1978, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ... 

Αντίπαλός μας εκτός από την αθηναϊκή ομάδα ήταν και ο διαιτητής Σαρακηνός, σε ένα από 6 παιχνίδια πρωταθλήματος που σφύριξε συνολικά τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του και έκανε ότι μπορούσε ώστε ο Δικέφαλος να μην κερδίσει εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, παρουσιάστηκε εξαιρετικά καλά στημένος και αποφασισμένος να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με βαθμό ή βαθμούς. 

Είναι βέβαιο πως θα είχε πετύχει το δεύτερο, αν ο Σαρακηνός δεν έβαζε τη σφυρίχτρα του, ώστε να διαμορφώσει αποτέλεσμα! 
Το παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που προηγήθηκε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να αποδώσει εξαιρετικά παίζοντας έξυπνα στην κόντρα στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Στο 29' ο Γκόμεζ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (σε δεύτερο χρόνο) μετά από σέντρα του Ελευθεράκη. Η πρώτη κεφαλιά του Γκόμεζ αποκρούσθηκε από τον Πέλλιο πάνω στη γραμμή, όμως η "πόρνη" η μπάλα του έκανε το χατήρι, καθώς ήρθε πάλι σε αυτόν και με νέα κεφαλιά σκόραρε... 

Στο 32' ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα, όταν ο Γούναρης σέντραρε από τα δεξιά, ο Κερμανίδης πήρε την μπάλα από τον Καψή και πλάσαρε τον Κωνσταντίνου ισοφαρίζοντας, όπως φαίνεται στην παρακάτω photo! 
Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά ο Μλάντεν όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών αποσοβώντας τους κινδύνους που διαγραφόταν στην εστία μας. 

Στο 51' ο αθεόφοβος Σαρακηνός είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Αλβαρέζ μισό μέτρο έξω από τη μεγάλη μας περιοχή και παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών μας δεν άλλαξε την απόφασή του, δεν έκανε καν τον κόπο να συμβουλευτεί τον βοηθό! 

Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Κίζας, όμως ο Φούρτουλα απογειώθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε! 

Στο 60' το γήπεδο πάγωσε και μια βαθιά βουβαμάρα απλώθηκε στις εξέδρες του! Σε οργανωμένη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, η μπάλα ήρθε στον Ιωσηφίδη στα αριστερά, αυτός με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Κωστίκο που με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-2... 

Στο 62', ο Ελευθεράκης με σουτ έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, ισοφάρισε σε 2-2. Στο 64' ο Δαμανάκης πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού σαν οφ σάιντ... 

Στο 66' ο νεοεισελθών Ελευθεριάδης (γνωστό τσεκούρι της εποχής!) είδε απευθείας την κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Δαμανάκη, τον ακολούθησε όμως στα αποδυτήρια και ο Ιωσηφίδης που διαπληκτίστηκε μαζί του.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το 90' δεν άλλαξε κάτι οι ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, αν και ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επικίνδυνος στο τελευταίο δεκάλεπτο, στην κόντρα, με τους γρήγορους κυνηγούς του. Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο ... Σαρακηνός.
 
Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Κούδας, Φούρτουλα και Κερμανίδης.
Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Κόβης, Καψής, Κίζας, Γιαννακούλας, Βακάλης, Λιθαθηνός, Κουρόπουλος (66' Ελευθεριάδης), Αλβαρέζ, Ελευθεράκης, Γκόμεζ (68' Βάγκνερ). 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Σαράφης (85' Ορφανός), Δαμανάκης (74' Αποστολίδης Θ.), Κωστίκος, Κούδας, Κερμανίδης. 

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του. 

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4