Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Δεκεμβρίου 2016

Έχασε ευκαιρία να σπάσει το αρνητικό σερί! (1964)

Σαν σήμερα στις 20/12/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ένα άτεχνο, νευρικό, σκληρό και με πολλά λάθη παιχνίδι παρακολούθησαν σαν σήμερα στις 20/12/1964, οι περίπου 14.000 θεατές (12.897 τα εισιτήρια) στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965 και έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ από τον Παπαϊωάννου στο 49' με βολέ, μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου. 

Απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν βλεπόταν, οι παίκτες του Γκιόργκι Μπαμπολτσάι, την ευκαιρία να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας, καθώς σε καθοριστικές στιγμές αποδείχτηκαν άστοχοι! 

Μέχρι εκείνη τη σεζόν, από καταβολής της Α' Εθνικής, ο ΠΑΟΚ γνώριζε στο συγκεκριμένο γήπεδο βαριές ήττες και χρειάστηκε να φτάσουμε στη σεζόν 1968-69, όταν στο γήπεδο Καραϊσκάκη, σημειώθηκε η πρώτη μας εκτός έδρας νίκη επί της AEK (0-1 με γκολ του Κούδα). 
(Μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, η πλειοψηφία των φιλάθλων ήταν ΠΑΟΚτσήδες ή φιλοΠΑΟΚτσήδες, που υποστήριζαν τον ΠΑΟΚ – σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε οι εφημερίδες της εποχής έγραφαν, ότι η ατμόσφαιρα του γηπέδου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την Τούμπα!)

Ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Χαραλαμπίδη στο 8' να πάρει κεφάλι στο σκορ, ενώ μετά το 60' βγήκε στην επίθεση αναζητώντας το γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ούτε στο 71' από τον Λέανδρο και τον Νικολαΐδη, ούτε πέντε λεπτά αργότερα από τον Χαραλαμπίδη και πάλι...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ραπτόπουλος, Γιαννέλος, και Νικολαΐδης.

Διαιτητής του παιχνιδιού ο Γερμανός Γκίντερ Σπράιχ, στη μία και μοναδική φορά που σφύριξε αγώνα του ΠΑΟΚ... 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κεφαλίδης, Παπαποστόλου, Μπαλόπουλος, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Πετρίδης, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Παπαϊωάννου, Νεστορίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Ασίκης, Γιαννέλος, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Λέανδρος, Χαραλαμπίδης, Αποστολίδης, Παπαδόπουλος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 
Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην αρχική photo διακρίνονται οι Παπαδόπουλος, Τασσόπουλος, Μουρατίδης, Ραπτόπουλος και ανάμεσά τους ο Παπαϊωάννου να παίρνει την κεφαλιά!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4