Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2016

Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου (1998)

Σαν σήμερα στις 16/12/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο, για το κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1998-1999, σε ένα κατάμεστο γήπεδο και πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση...

Στην 57η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1998-99 μετείχαν συνολικά 60 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 24 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Για τον β' γύρο της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν σήμερα στις 16/12/1998, εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, μπροστά σε 5.000 θεατές και πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση στην επόμενη φάση, επικρατώντας με 1-3 στην παράταση (1-1 ο κανονικός αγώνας)...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του τα βρήκε σκούρα από τους γηπεδούχους που έπιασαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και σε συνδυασμό με το rotation που έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, είχαν την υπεροχή, αναγκάζοντας τον Αναστασιάδη να περάσει στο παιχνίδι τους Κατσιαμπή - Κωνσταντινίδη για να ισορροπήσει την κατάσταση!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 11' με τον Κομίνχες, ο οποίος είδε την μπάλα να επιστρέφει στα πόδια του μετά από σουτ του Τουρσουνίδη στο δοκάρι του Μπικούδη και από κοντά πέτυχε το 0-1. 

Ο Δικέφαλος στη δεύτερη αξιόλογη επίσκεψή του στην περιοχή των γηπεδούχων στο 34' μπορούσε να κάνει το 0-2, αλλά ο Τουρσουνίδης νικήθηκε από τον Μπικούδη. Στο 39' έγινε το 1-1 με σκόρερ τον Σπανό (κεφαλιά στο "Γ" μετά από εκτέλεση κόρνερ).
Στο 48' ο Βρύζας είχε σουτ στο επάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα, απέναντι σε αντίπαλο Γ' Εθνικής, έδειξε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, αφήνοντας στον Παναιγιάλειο να κάνει όνειρα ανατροπής στις αρκετές καλές ευκαιρίες που δημιούργησε... 

Μάλιστα στο 68' το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι με τους παίκτες κι τους παράγοντες της ομάδας του Αιγίου να διαμαρτύρονται στον Κασναφέρη για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Σπανού από τον Μαχαρίδη!

Στο 90λεπτο δεν άλλαξε κάτι και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση. Στο 110' ο Κομίνχες έγραψε το 1-2 και δύο λεπτά αργότερα ο Καφές έδωσε στους γηπεδούχους τη χαριστική βολή με κοντινό πλασέ... 

Οι συνθέσεις:

Παναιγιάλειος: Μπικούδης, Καραμπάτσης, Ανδριόπουλος, Αθανασίου, Ζαβογιάννης, Κιντής (69' Σμυρνής - 105' Παλαιολογόπουλος), Ανογιάτης (81' Κούσουλας), Καραπίτσος, Αχαγιώτης, Δρακόπουλος.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαφειρίου, Σαμαράς (65' Καρυπίδης), Μπέρτχολντ, Κουλακιώτης (55' Κατσιαμπής), Μαχαιρίδης, Λαγωνίδης (51' Κωνσταντινίδης), Καφές, Τουρσουνίδης, Βρύζας, Κομίνχες.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε...

"Ο Παναιγιάλειος είναι μια πολύ καλή ομάδα για τα δεδομένα της Γ' Εθνικής. Ήταν δύσκολο το ματς και σε αυτό ευθύνεται και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Ο αγώνας μάς κούρασε και φοβάμαι μην επιδράσει αρνητικά ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με τον Πανηλειακό".

Για την παρουσία αρκετών μη βασικών στο αρχικό σχήμα σχολίασε: "Είμαι απογοητευμένος από την εμφάνισή τους και αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4