Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Δεκεμβρίου 2016

Με σούπερ εμφάνιση στην επανάληψη (1978)

Σαν σήμερα στις 31/12/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καστοριά, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος βρήκε απέναντί του έναν αντίπαλο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με θωρακισμένα τα νώτα του, έναν αντίπαλο που βρισκόταν λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και ο βαθμός στην Τούμπα θα ήταν μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια. 

Μπροστά σε 11.000 θεατές (9.825 τα εισιτήρια), οι "γουναράδες" κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσουν τους παίκτες μας μακριά από την εστία του Σαργκάνη, με συμπαγή άμυνα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έπαιξε επιθετικά, αλλά οι τελικές επιλογές των επιθετικών μας δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Στην επανάληψη όμως τα πάντα άλλαξαν!

Στο 49' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούδα, ο Αναστασιάδης με κεφαλιά έλυσε τον γόρδιο δεσμό και από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε άρδην, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να ανοίξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, αν ήθελαν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.
Στο 52', μετά από συνδυασμό Κούδα - Αναστασιάδη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κερμανίδη και από εκεί στα δίχτυα της Καστοριάς, για να γίνει το 3-0 στο 57' με τον Κωστίκο, μετά από σλάλομ του Κούδα και εξαιρετική πάσα στον σκόρερ!

Στο 62' ο διαιτητής Παναγόπουλος ακύρωσε κανονικό γκολ του Σαράφη και στο 73' έδωσε αυστηρό πέναλτι στην Καστοριά, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τουμπόγλου. 

Στο 75' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κερδίσει πέναλτι, το εκτέλεσε δύο φορές ο Σαράφης (ο Σαργκάνης απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση όχι όμως και τη δεύτερη), για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 στο 81' από τον Παουνόφσκι...
Η ομάδα του ΠΑΟΚ όπως κατέβηκε σε εκείνο το παιχνίδι με την Καστοριά, την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 31/12/1978. 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Αναστασιάδης, Γούναρης, Κωστίκος, Φίλης, Θ.Αποστολίδης. Καθιστοί: Κερμανίδης, Κούδας, Πέλλιος, Δαμανάκης, Σαράφης, Κ.Αποστολίδης.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Κωστίκος, Αποστολίδης Κ., Σαράφης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Αποστολίδης Θ., Πέλλιος, Αναστασιάδης (60' Ορφανός), Κερμανίδης (79' Σίγγας), Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Δαμανάκης. 

Καστοριά: Σαργκάνης, Τουμπόγλου 74' Αγόρου), Παπαδόπουλος, Παπαβασιλέιου, Αργυρός, Παράσχος, Παπέτας, Σιάντσης, Κόπανος, Στρέμποφ, Παουνόφσκι.




* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4