Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2016

Χόρευε μέσα στον χιονιά! (1962)

Σαν σήμερα στις 23/12/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Το παιχνίδι  πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που επικρατούσε, αλλά κόπηκαν μόλις 995 εισιτήρια, αν και η ομάδα του Καρλ Ντούσμπεργκ βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας! 

Όσοι όμως ανέβηκαν εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι στην Τούμπα (στις 15:00 έγινε το ματς), αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω καθώς είδαν ματσάρα, χωρίς υπερβολή!

Μόλις στο 3' ο Γιακουμής πήρε την μπάλα από τον Παπάζογλου, πάσαρε στον επερχόμενο Βασιλειάδη και αυτός την κάρφωσε με δυνατό σουτ στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βαλλιάνου! 

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 20' με τον Αντωνάτο και δύο λεπτά αργότερα η ήδη παγωμένη Τούμπα, πάγωσε ακόμη περισσότερο...

Ο Αυστριακός Γιούργκεν Αουρέτνικ, από κοντά πέτυχε το 1-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με τον Βαλλιάνο να έχει σώσει την εστία από δεύτερη παραβίαση σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις!

(Να σημειωθεί πως ο Αυστριακός Γιούργκεν Αουρέτνικ, έπαιζε στον Εθνικό αν και δεν επιτρεπόταν ακόμη οι ξένοι στο πρωτάθλημά μας, επειδή ήταν γιος του τεχνικού της ομάδας του Πειραιά, καθώς υπήρχε βάσει νομοθεσίας αυτό το προνόμιο τότε!).

Ο Δικέφαλος μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη στο ματς και έτσι στο 50' ο Παπαδόπουλος σημείωσε το 2-2. 

Στο 76' ο Γιακουμής με εξαιρετική ατομική προσπάθεια απέφυγε δύο αμυντικούς του Εθνικού και τον Βαλλιάνο στη συνέχεια, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2...

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δικαιότατη, η ομάδα έπαιξε μπαλάρα -κυρίως- στην επανάληψη και είχε κορυφαίους τους Βασιλειάδη, Χασεκίδη, Ραπτόπουλο, Γιακουμή...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Μακρής, Ραπτόπουλος, Χασιώτης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Εθνικός: Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Κοζομπόλης, Πέστροφας, Στριμπέλης, Φερλέμης, Χατζηιωάννογλου, Σταματίου, Αντωνάτος, Νικηφοράκης, Αουρέτνικ.

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Άρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Εκείνη την αγωνιστική (13η) αίσθηση προκάλεσε η τεσσάρα που δέχτηκε ο Άρης από τον Πιερικό στην Κατερίνη...

* Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4