Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Δεκεμβρίου 2016

Διπλό, με επεισοδιακό φινάλε στον Πειραιά (1982)

Σαν σήμερα στις 27/12/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983...

Το παιχνίδι έγινε τη Δευτέρα 27/12/1982 και ο ΠΑΟΚ πήρε μια σημαντική νίκη, με γκολ των Δημόπουλου - Τριανταφυλλίδη. 

Το σκορ άνοιξε στο 38' ο Τριανταφυλλίδης από κοντά μετά από ωραία προσπάθεια του Κούδα, για να γίνει το 0-2 στο 56' από τον Δημόπουλο και πάλι από μπαλιά του Κούδα! 
Ο χαρισματικός μέσος του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε στο 8' να χριστεί σκόρερ, αν ο Αρμόδωρος δεν απομάκρυνε ένα μέτρο προ της γραμμής το πλασέ του, την ώρα που ο Μακρυωνίτης ήταν εξουδετερωμένος! 

Ο Εθνικός μείωσε στο 59' με τον Ιλούγκα, είχε δύο δοκάρια με τον Κοβάσεβιτς (27' και 69'), καθώς και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 75', όταν ο Σκαρτάδος πρόλαβε πάνω στη γραμμή και απομάκρυνε το μακρινό πλασέ του Αρμόδωρου, με τον Μλάντεν εκτός θέσης! 
 
Η φάση του αγώνα έγινε στο 89' όταν σε σέντρα του Ιλούγκα, Σίγγας - Πίττας - Μπατσινίλας διεκδίκησαν την μπάλα, οι παίκτες του Εθνικού έπεσαν σαν ... χάρτινοι κάτω διεκδικώντας το πέναλτι.

Ο διαιτητής Μεσσαλάς έδειξε έμμεσο (δεν ήταν φάουλ, κακώς το έδωσε!), την ώρα που οι γηπεδούχοι ήθελαν κάτι παραπάνω, μέσα σε απίστευτες διαμαρτυρίες. Τελικά το έμμεσο εκτελέστηκε στα σώματα. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό, παρουσιάζοντας εικόνα ομάδας καλοστημένης, έχοντας κορυφαίους τους Κούδα, Σκαρτάδο, Φούρτουλα, Σίγγα, Δαμανάκη. 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (5.624 τα εισιτήρια). 

Οι συνθέσεις: 

Εθνικός: Μακρυωνίτης, Κατσικογιάννης, Αρμόδωρος, Πεππές, Παπαδόπουλος, Πίττας, Κοττίδης, Ιλούγκα, Μπατσινίλας, Ιωακειμίδης, Κοβάσεβιτς. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ (72' Γεωργόπουλος), Γκουερίνο, Δημόπουλος, Κούδας, Τριανταφυλλίδης (82' Αλαβάντας).


Δηλώσεις ...
 
Χάινς Χέερ: "Είναι η τρίτη φορά που με τον ΠΑΟΚ βρέθηκα αντίπαλος του Εθνικού. Αυτή όμως τη φορά ο Εθνικός ήταν η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη. Η ομάδα μας έπαιξε πιο ανοικτά από τα άλλα εκτός έδρας παιχνίδια της και πιστεύω ότι ο κόσμος είδε ένα καλό ματς που ιδίως στο α' ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες.

Όταν στην επανάληψη σκεφτήκαμε να παίξουμε πιο ελεύθερα αφού είχαμε πετύχει και το δεύτερο γκολ, τότε μόνοι μας κάναμε τη ζωή μας δύσκολη. Πανηγυρίσαμε το 0-2 λες και πήραμε το πρωτάθλημα και για αυτό γρήγορα δεχτήκαμε το γκολ και ξαναγεμίσαμε με αγωνία και άγχος.

Χαίρομαι για την καλή επάνοδο στην ομάδα του Τριανταφυλλίδη, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δυο μας γκολ ενώ πιστεύω ότι στους υπόλοιπους αγώνες του α' γύρου μπορούμε να πάρουμε εκείνους τους βαθμούς που θέλουμε για να βρεθούμε σε ένα καλή σημείο στη βαθμολογία"

Φούρτουλα: "Σημασία πολύ μεγάλη για μας έχει ότι πήραμε τους δυο βαθμούς. Σε αυτό μας βοήθησε πολύ η παράδοση που παίζει ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό ρόλο. Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να κάνει ένα πολύ μεγάλο νικηφόρο σερί αγώνων και να βρεθεί ψηλά."

Κούδας: "Το παιχνίδι εξελίχθηκε για μας με τέτοιο τρόπο που μετά το 0-2 αν δε δεχόμασταν γρήγορα το γκολ, θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τρία και τέσσερα τέρματα. Όμως δεχτήκαμε αδικαιολόγητα γρήγορα το γκολ και κινδυνεύσαμε χωρίς λόγο."

Δαμανάκης: "Κερδίσαμε δίκαια γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα βρίσκεται 'ηδη στον δρόμο της επιτυχίας και αν εκμεταλλευτούμε το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουμε, θα πάρουμε τη θέση που μας ανήκει." 

Σκαρτάδος: "Κερδίσαμε άξια τον Εθνικό που έκανε σπουδαία εμφάνιση. Δείχνουμε τώρα τις δυνατότητές μας."

Ντιξ (προπονητής Εθνικού): "Είμαι απογοητευμένος από την ήττα. Ο Εθνικός έκανε σήμερα την καλύτερη φετινή του εμφάνιση αλλά στάθηκε άτυχος και για αυτό δεν κέρδισε. Στα δύο τελευταία παιχνίδι η ομάδα μου δεν τα πήγε καλά και σήμερα προσπάθησα να τη βελτιώσω. Για αυτό χρησιμοποίησα τον Πεπέ σαν σέντερ μπακ και με ικανοποίησε."

Κοβάσεβιτς: "Ο κόσμος είδε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ο Εθνικός έκανα την καλύτερή του φετινή εμφάνιση αλλά έχασε άδικα."

Κατσικογιάννης: "Ο Εθνικός ήταν πολύ καλός. Δε μου άρεσε ο ΠΑΟΚ αλλά ήμασταν άτυχοι."

Πίσσας: "Χάσαμε άδικα. Το σκορ του αγώνα έπρεπε να είναι υπέρ μας. με τέτοια διαιτησία ο κόσμος θα φεύγει από τα γήπεδα, αντί να έρθει σε αυτά." 

* Μετά τη λήξη του παιχνιδιού χρειάστηκε αστυνομική προστασία ο ρέφερι για να πάει στα αποδυτήρια, αποδοκιμαζόμενος από φίλους του Εθνικού (;) ...
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! 

* Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4