Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικος "μποναμάς" στην Τούμπα (1987)

Σαν σήμερα στις 27/12/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988... 

Ο Δεκέμβρης του 1987 ήταν ένας πολύ περίεργος μήνας για τον ΠΑΟΚ... Ήταν η εποχή που ο Χάρης Σαββίδης πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό τους Λίμπρεχτς - Σαββίδη, προκαλώντας τον απόλυτα δικαιολογημένο αναβρασμό στις τάξεις των οπαδών, την ώρα όμως που η ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους τα πήγαινε περίφημα!

Η απόφαση αυτή του -συγχωρεμένου πια- Προέδρου του Δικεφάλου, έφερε τον κόσμο στις επάλξεις με πορείες, διαμαρτυρίες και γενικά το κλίμα στην Τούμπα "μύριζε" μπαρούτι... Μαξιλαράκι για τον Σαββίδη ήταν οι καλές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και με δεδομένη την τραγική κατάσταση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, το όνειρο της κορυφής ήταν ζωντανό. Άλλωστε η ομάδα που προπορευόταν ήταν η Λάρισα και κανείς δεν πίστευε πως οι Θεσσαλοί θα αντέξουν ως το τέλος...
Μπροστά σε 27.000 θεατές (25.246 τα εισιτήρια)  όπως ήταν φυσικό το κράξιμο πριν την έναρξη της αναμέτρησης προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου, πήγε σύννεφο!

Στο χορτάρι όμως η ομάδα "κεντούσε"! Με τον Μιχάλη Μπέλλη στη θέση του πρώτου προπονητή, ο ΠΑΟΚ από το 1ο λεπτό έδειξε τα δόντια του στον συμπολίτη που ήρθε στην Τούμπα με σαφείς εντολές από τον Πρόκοπ για "κατενάτσιο" και ότι βγει...

Μόλις στο 9', ο Πωλ Μπάνον με βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Κατσιαούνη, την ώρα που η κερκίδα είχε αρχίσει να μην ασχολείται πλέον με την επιλογή του Σαββίδη. 

Στο 21', ανάποδο ψαλίδι του Αλεξανδρίδη, το έστειλε κόρνερ ο Κατσιαούνης (εικόνα που ακολουθεί).
Στο 24' ο Καραγεωργίου με φαρμακερή σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το "Γ" της εστίας.

Στο 37' ο Μπορμπόκης ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα ένα σλάλομ περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κούη, μπήκε στην περιοχή του συμπολίτη προσποιήθηκε στον Κατσιαούνη και από κοντά έγραψε το 2-0.

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο, στο γήπεδο υπήρχε μια ομάδα και κάτι κίτρινες φανέλες που κυριολεκτικά βολόδερναν!
 
Στην επανάληψη ο Άρης βγήκε από το καβούκι του και με τη βοήθεια του Νικάκη στο 66' ξαναμπήκε στο ματς. Ο ρέφερι σε εναέρια μονομαχία Δημητριάδη - Σκαρτάδου είδε ... πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκονζάλες. 

Επτά λεπτά (59') νωρίτερα ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπάνον, με τον διαιτητή να θεωρεί πως μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπορμπόκη και έξοδο του Μεσολογγίου του Κατσιαούνη, το γκολ που σημείωσε ο Μπάνον με καρφωτή κεφαλιά, δεν έπρεπε να μετρήσει, υποδεικνύοντας πως η μπάλα πέρασε άουτ στη διαδρομή της από το κόρνερ ως το κεφάλι του Ιρλανδού ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16/2/2016! 

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού στο γήπεδο υπήρχε και πάλι μια ομάδα! 

Στο 72' ο Κατσιαούνης σταμάτησε εξ επαφής την κεφαλιά του Σκαρτάδου. 

Στο 86', ο Λεοντιάδης πάσαρε στον νεοεισελθόντα Ιορδανίδη που με δυνατό πλασέ τίναξε τα δίχτυα για 3η φορά, σβήνοντας τα όποια όνειρα είχαν οι φιλοξενούμενοι για να τσιμπήσουν βαθμό. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μπορμπόκης (πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Στέφανο), Αλεξανδρίδης, Παπαιωάννου, Σίγγας.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Λαγωνίδης, Σκαρτάδιος, Σϊγγας, Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Μπάνον (83' Ιορδανίδης), Παπαιωάννου, Αλεξανδρίδης (88' Ρουσομάνης). 

Άρης: Κατσιαούνης, Ταράσης (64' Μπουγιουκλής), Τζιφόπουλος, Τζιόλας, Κούης, Μουστακίδης, Χατζηνικολάου, Μπαλλής (32' Οικονομίδης), Δημήτριάδης, Γκονζάλες, Σαμώλης. Μια 11άδα με πολλούς εριστικούς παίκτες που τα άκουσαν για τα καλά στο καμίνι της Τούμπας... 

Δηλώσεις Μπέλλη: "Βάζουμε νέα θεμέλια χωρίς να ξεχνάμε τον αρχικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε μια μικρή πίστωση χρόνου για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες. 

Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μου αλλά ειδικά τους νέους που αποδείχτηκαν ώριμοι και παθιασμένοι. Το πάθος μας το οφείλουμε στον κόσμο μας. Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι με τη βοήθεια του διαιτητή, με το σκορ να είναι στο 2-0. Είναι ένα σκορ που φοβάμαι γιατί εφησυχάζει τους παίκτες που κερδίζουν και πεισμώνει αυτούς που χάνουν. 

Οι νεαποκτηθέντες παίκτες δεν πρόκειται να φύγουν από την 11άδα. Με τη βοήθειά τους θα ξεχάσουν οι παλιοί τη νοοτροπία τους και εμείς θα περιμένουμε πότε θα είναι ο καθένας έτοιμος για να παίξει".



* Μετά το τέλος του αγώνα ο Χάρης Σαββίδης, έδωσε έκτακτο πριμ 150.000 δρχ στους παίκτες, με αρκετούς από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσουν τον κόσμο!

* Πριν τη σέντρα, ο Πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής, σηκώθηκε από τη θέση του και ασπάστηκε τον Σαββίδη, δείχνοντας τι επρόκειτο να συμβεί στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ τις επόμενες μέρες...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3
η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4