Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Δεκεμβρίου 2016

Άστραψε και βρόντηξε στην Καλαμάτα! (1972)

Σαν σήμερα στις 31/12/1972, ένας εκπληκτικός ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Καλαμάτα, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...

Η μεγάλη ομάδα του Λες Σάνον (το γράψαμε πολλές φορές ότι για εμάς ήταν η καλύτερη του ΠΑΟΚ από το 1926 και μετέπειτα!), έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, πήρε εύκολα τη νίκη και χειροκροτήθηκε από τους ντόπιους φιλάθλους, η οποία την χαρακτήρισαν σαν την καλύτερη που πέρασε από την πόλη τους εκείνη τη σεζόν! 
Με παίκτες που ήξεραν να αυξομειώνουν τον ρυθμό του παιχνιδιού όποτε αυτοί ήθελαν και να επιβεβαιώνουν εντός του αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητά τους, ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος στo ματς και στο πρώτο 20λεπτο έδειξε τα δόντια του στους γηπεδούχους, κλείνοντάς τους στο μισό γήπεδο! 

Το σκορ άνοιξε στο 32' ο Φουντουκίδης, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σπεντζόπουλου, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Καντίχεβιτς. 
Χρειάστηκε να περάσουν 45 ολόκληρα λεπτά για να σημειωθεί το 0-2 με τον Παρίδη, που είχε μπει στο ματς στο 60', να επιτίθεται από τα αριστερά, να κόβει την μπάλα στον Αποστολίδη και αυτός με φαρμακερό σουτ να τη στέλνει για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Καλαμάτας, κλειδώνοντας ουσιαστικά το διπλό! 

Με ολόιδιο τρόπο, στο 80', ο σέντερ φορ του Δικεφάλου σημείωσε το 0-3! 
Εκτός από τα τρία τέρματα, ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι του, με τους Σαράφη στο 15', Αποστολίδη στο 31', ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δείξουν κάποια πράγματα στις αρχές της επανάληψης χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για αυτούς, καθώς ο Στέφας όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί!
Δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε από τον ΠΑΟΚ, ένα κλικ καλύτεροι ήταν οι Σαράφης, Αποστολίδης, Παρίδης και Φουντουκίδης. 

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα: Καντίχεβιτς, Χιώτης, Σκαφιδάς, Καπαμοιτζιάν, Μάνα, Κυριαζής, Τζιλιότι (34' Μπατασακούτσας), Θεοδώρου, Βάλιαν, Σπεντζόπουλος, Ασημακόπουλος (47' Καλλιγέρης).

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Τσιλιγκιρίδης, Σαράφης (83' Μαντζουράκης), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (60' Παρίδης).

Δηλώσεις Δημήτρη Παρίδη: "Ξανάρχισα να αγωνίζομαι, όπως θα είδατε, και αυτό νομίζω ότι θα με κάνει να επανέλθω σαν πλήρης παίκτης στην ομάδα μου. 

Δεν έχω καμιά διαφορά με τον Σύλλογό μου και με κανέναν γενικότερα. Γυμνάζομαι και θέλω να παίζω τακτικά μπάλα. Αυτό είναι όλο. 

Πώς όμως θα μπορούσα να αποδώσω καλύτερα όταν δε μου δινόταν η ευκαιρία; Με πέντε και δέκα λεπτά δε γίνεται τίποτε. 

Δεν με πειράζει καθόλου που κάθομαι στον πάγκο, όταν ξέρω πως πρέπει να καθίσω εκεί. Αλλά δεν θα μπορούσα για πολύ... 

Αν ένας οποιοσδήποτε παίκτης δεν μπει να αγωνιστεί έστω και λίγο, τότε δεν θα αποτελεί λύση για την ομάδα του έστω και σαν ρεζέρβα ..." 

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ: 

- Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική... 

- Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού... 

- Πέτυχε 75 γκολ. 

- Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας. 

- Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24 

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4