Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα στη Λεωφόρο στο ντέρμπι κορυφής! (1962)

Σαν σήμερα στις 3/12/1962, ημέρα Δευτέρα και όχι Κυριακή όπως συνηθιζόταν, λόγω της κακοκαιρίας των ημερών, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1962-1963...

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (25.000 θεατές), με πολύ βαρύ όμως αγωνιστικό χώρο, ο Δικέφαλος αγωνίστηκε παλικαρίσια και έχασε δύσκολα με 2-1, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. 

Ο συνωστισμός στις εξέδρες ήταν τόσο μεγάλος ώστε 15 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα να πέσει κάποιο κιγκλίδωμα και να τραυματίσει οκτώ φιλάθλους που βρισκόταν στις πρώτες σειρές!!! 
Ο αγώνας ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς πριν διεξαχθεί ο ΠΑΟΚ με 24 βαθμούς βρισκόταν στη 2η θέση, έναν μόλις πίσω από τον Ολυμπιακό που αντιμετώπιζε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου και ακολουθούσε ο Παναθηναϊκός με 23 βαθμούς (σύστημα βαθμολογίας 3-2-1)...
Οι ομάδες έδειξαν μεγάλη αγωνιστική διάθεση, σε ένα παιχνίδι που είχε αμφίρροπη εξέλιξη, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ έξυπνα και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο να έχει δύο καλές στιγμές με τον Βασιλειάδη στο 5' και τον Γιακουμή στο 10', σε διάστημα που οι γηπεδούχοι υπερείχαν.
Στο 16' ο Δομάζος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ σε μια περιπετειώδη φάση, ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αντέδρασε έχοντας σαν κινητήριους μοχλούς στην ανάπτυξή του τους Νικολαΐδη - Μουρατίδη! 
16': Ο Δομάζος με κοντινό σουτ νικάει τον Πρόγιο και ανοίγει το σκορ 

Στο 24' οι λίγοι οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν στη Λεωφόρο τινάχτηκαν από τις θέσεις τους, όταν μετά από σέντρα του Νικολαΐδη, ο Γιακουμής νίκησε στον αέρα τον τερματοφύλακα Βουτσαρά και ισοφάρισε! 

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών μας που μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου παίζοντας τεχνικό και οργανωμένο ποδόσφαιρο πίεσαν την αθηναϊκή ομάδα, στην προσπάθειά τους να πετύχουν την ανατροπή!
24': Ο Γιακουμής ισοφαρίζει σε 1-1

Ειδικά στο διάστημα 35'-45', ο ΠΑΟΚ είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες οι οποίες όμως πέρασαν αναξιοποίητες και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες...

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 58' με τον Παπαεμμανουήλ σημείωσε το 2-1 με συρτό, δυνατό, γωνιακό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Πρόγιος, παρά την προσπάθειά του...
58': Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους...

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γιακουμής από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε το γυριστό σουτ, όμως ο Βουτσαράς με εκπληκτική προσπάθεια στέρησε από την ομάδα μας τη νέα ισοφάριση!
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Ραπτόπουλος, Χασιώτης, Βασιλειάδης, Λέανδρος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. "Άρχοντας" της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Τζουζέπε Αντάμι, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι της καριέρας του στο οποίο σφύριξε τον ΠΑΟΚ!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Καμάρας, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Σούρπης, Πιτυχούτης, Παπαεμμανουήλ, Λουκανίδης, Δομάζος, Τπυμπέλης, Θεοφάνης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Απαλάκης, Νικολαΐδης, Μοουρατίδης, Μυτιληναίος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Άρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Την ίδια αγωνιστική ο Απόλλων Πόντου κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μας να είναι σε άθλια κατάσταση!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4