Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2016

Συντριβή στη Νέα Σμύρνη (1963)

Σαν σήμερα στις 29/12/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1963-1964...

Το παιχνίδι έγινε μια εβδομάδα μετά την πρώτη εμφάνιση σε ενδεκάδα του ΠΑΟΚ του Γιώργου Κούδα (όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ), ενώ στο συγκεκριμένο ματς με τον Πανιώνιο, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Κούλης Αποστολίδης! 

Ο Γκεόργκι Μπαμπολτσάι λόγω του ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε στη σύνθεσή του βασικούς παίκτες (απουσίαζαν οι τιμωρημένοι από τη διοίκηση -για πειθαρχικά παραπτώματα- Σαββίδης, Γιακουμής και Λιτόπουλος), έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και ο Αποστολίδης...

Το τελικό 5-1 ήταν ένα πολύ βαρύ σκορ που δεν αντικατόπτριζε την εικόνα των ομάδων στο παιχνίδι, στο οποίο ο Δικέφαλος προδόθηκε από την άμυνά του και κυρίως από τον τερματοφύλακα Μουσελεμίδη, που εκείνη τη μέρα δεν ήταν καλός! 

Συνολικά η αμυντική μας γραμμή εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, κυριολεκτικά δεν βλεπόταν, τα λάθη διαδεχόταν το ένα το άλλο και οι κυνηγοί του Πανιωνίου δεν τα άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτα, υποχρεώνοντας τον Ρουμάνο διαιτητή να τους "στείλει" πέντε φορές (!) στη σέντρα...

Το σκορ άνοιξε στο 5' ο Αθανασούλας, το 2-0 έγινε στο 28' από τον Δέδε, το 3-0 από τον Σαραβάκο στο 33', ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 61' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέανδρου, για να έρθει στο 69' ο Χάιτας και στο 78' ο Σαραβάκος με κεφαλιά, να διαμορφώσουν το τελικό 5-1. 

Ο Δικέφαλος είχε και δύο σουτ στα δοκάρια των γηπεδούχων, το ένα μάλιστα με το σκορ να είναι στο 3-1...

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος! H ομάδα συγκέντρωσε 56 βαθμούς και έναν μηδενισμό έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες με τέρματα 22-30.

* Στην αρχική photo διακρίνεται η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν...

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 

 Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς ΕΔΩ.

* Και μια και πιο πάνω έγινε λόγος για τον Κούλη Αποστολίδη, ας θυμηθούμε κάποια πράγματα από τη μεγάλη καριέρα του! 

Στις 28 Νοεμβρίου του 1965, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στην πρεμιέρα εκείνου του πρωταθλήματος με το Αιγάλεω στην Τούμπα και στη συνέχεια έφυγε για Αμερική, όπου σπούδασε Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων, παίζοντας παράλληλα ποδόσφαιρο στην ομάδα Greek America.

Αγωνιζόταν αρχικά σαν σέντερ φορ, ήταν πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης με δυνατό και ευθύβολο σουτ, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ αργότερα πέρασε στα χαφ και στη συνέχεια στην άμυνα σαν κεντρικός αμυντικός...

Τελευταία του παρουσία με τα ασπρόμαυρα στις 25/2/1979 στο παιχνίδι με τα Γιάννινα εκτός έδρας (1-1), για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Συνολικά μέτρησε στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, 281 συμμετοχές, σημειώνοντας 51 γκολ, στο Κύπελλο 35 συμμετοχές βάζοντας 10 γκολ, ενώ έπαιξε σε 4 ματς ΟΥΕΦΑ, 12 Κυπέλλου Κυπελλούχων και 3 Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 

Με τον ΠΑΟΚ σήκωσε δύο Κύπελλα (1972 και 1974), καθώς και το πρωτάθλημα του 1976! Νούμερα που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4