Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Δεκεμβρίου 2016

Δύο φωτοβολίδες, ένας θρίαμβος! (1967)

Σαν σήμερα στις 24/12/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...
Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Δικέφαλος με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο, έφτασε στη νίκη κυρίως χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Χαραλαμπίδη, ο οποίος εκείνη τη μέρα άγγιξε το τέλειο στην απόδοσή του (μαζί με τον νεαρό τότε Λάζο).
Ο ΠΑΟΚ είχε στο παιχνίδι του από την αρχή ως το τέλος μια μεγάλη αποφασιστικότητα για τη νίκη, αν και η ομάδα έπαιξε χωρίς δύο βασικούς της παίκτες (Σαράφης - Θεοφανίδης)...

Μόλις στο 6' ο Αφεντουλίδης μόνος με τον Οικονομόπουλο έχασε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά στο 20' η εστία του Παναθηναϊκού παραβιάστηκε για πρώτη φορά, όταν ο Χαραλαμπίδης μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ...

Στο επόμενο λεπτό, η αθηναϊκή ομάδα ισοφάρισε με τον Παπαεμμανουήλ και στο 22' η βολίδα του Χαραλαμπίδη τράνταξε τη συμβολή των δοκών της εστίας του Οικονομόπουλου! 

Αφού χάθηκαν μια δυο ευκαιρίες εκατέρωθεν στο 39' ο Χαραλαμπίδης με ασύλληπτο σουτ φωτοβολίδα έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών και πάλι, όμως αυτή τη φορά μετά την αναπήδησή της στο έδαφος, αναπαύτηκε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, με την κατάμεστη Τούμπα κυριολεκτικά να εκρήγνυται! 
Μονομαχία Γιακουμή - Δομάζου, με φόντο την κατάμεστη Τούμπα!
 
Οι καλές φάσεις στο ματς συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, αλλά στις καθυστερήσεις, χρειάστηκε η σωτήρια παρέμβαση του Φουντουκίδη σε πλασέ του Παπαεμμανουήλ για να διατηρηθεί το 2-1 και να πανηγυρίσει ο Δικέφαλος του Βορρά μια μεγάλη νίκη!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λάζος, Χαραλαμπίδης, Τάτσης, Μακρής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Μακρής, Τάτσης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Λέανδρος, Χαραλαμπίδης, Λάζος, Αφεντουλίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Καμάρας, Λουκανίδης, Σούρπης, Μπέλλης, Δομάζος, Πιτυχούτης, Κοψαχείλης, Παπαεμμανουήλ, Σακελλαρίδης, Παπουτσάκης.

Η βαθμολογία μετά τη 12η αγωνιστική ...
* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....
Photo από το ματς της Τούμπας: Γιακουμής - Δομάζος σε μια μονομαχία τους...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4