Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Δεκεμβρίου 2016

Στην κορυφή με τετραπλή ισοβαθμία! (1967)

Σαν σήμερα στις 31/12/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Προοδευτική, σε παιχνίδι που έγινε για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Πριν από αυτό το παιχνίδι, ο Δικέφαλος βρισκόταν στη 2η θέση ισόβαθμος με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ένα μόλις βαθμό πίσω από την ΑΕΚ που είχε 28, αλλά εκείνη την Κυριακή στραβοπάτησε, χάνοντας στον Βόλο από τον ουραγό Ολυμπιακό με 1-0.

Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις νίκες των υπολοίπων τριών, έφεραν τέσσερις ομάδες στην κορυφή με 30 βαθμούς, γεγονός που έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ -με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του- στο παιχνίδι με την ομάδα του Κορυδαλλού, ξεκίνησε πολύ νωχελικά και μόλις στο 6
ο λεπτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ που σημείωσε ο Σκούφος (η μπάλα μετά το σουτ του χτύπησε στον Φουντουκίδη και πήγε στα δίχτυα).
 
Αυτό το γκολ έφερε μεγάλη νευρικότητα στην ομάδα, η οποία έκανε πάρα πολλά λάθη στο παιχνίδι της προβληματίζοντας τον κόσμο (8.688 τα εισιτήρια) που βρέθηκε εκείνη την παραμονή πρωτοχρονιάς στην Τούμπα.

Ο Τζανετουλάκος μπλοκάρει την μπάλα παρακολουθούμενος από Σπετσέρη και Αφεντουλίδη...

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ισοφάριση στο 26' με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι του Αφεντουλίδη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη και πρώτη κεφαλιά του Φουντουκίδη. Ήταν κυριολεκτικά ένα παλικαρίσιο γκολ που σημειώθηκε σε πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο!

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 30', τραυματίστηκε ο Φίλιος σε σύγκρουσή του με τον Αφεντουλίδη και με δεδομένο πως δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές, ο παίκτης των φιλοξενούμενων βγήκε από το παιχνίδι, για να επανεμφανιστεί μετά τις πρώτες βοήθειες στις αρχές της επανάληψης και μόνο για ένα πεντάλεπτο, καθώς οι πόνοι από την βγαλμένη του κλείδα (!), ήταν αφόρητοι... Μάλιστα του έγινε επιτόπου ανάταξη, από τον αντισμήναρχο - γιατρό Συμεωνίδη!

Στο 39' το σουτ του Γιακουμή αποκρούσθηκε με το χέρι από τον Σπετσέρη, αλλά ο βολιώτης διαιτητής Δουμουσιάρης, προς γενική έκπληξη δεν έδωσε το πέναλτι... 
 
Η ανατροπή στο ματς έγινε στο 51', όταν ο Βασιλειάδης εκτέλεσε φάουλ και ο Γιακουμής με κεφαλιά σημείωσε το 2-1, για να έρθει στο 56΄ο Αφεντουλίδης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια να γράψει το τελικό 3-1.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Σαράφης, Θεοφανίδης, Κοντογιώργος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Λάζος, Αφεντουλίδης.

Προοδευτική: Τζανετουλάκος, Γεωργιτσάκης, Γκλέζος, Φίλιος, Σπετσέρης, Παπανικολάου, Γρυπαίος, Σκούφος, Σπετσαρίας, Φρατζής, Μπίσης.


* Το πρωί εκείνης της μέρας, παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε ίδρυμα του Πανοράματος και πρόσφεραν παιχνίδια και χρήματα στα παιδάκια που φιλοξενούνταν εκεί.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Προοδευτική, οι Μουρατίδης, Γιακουμής και Λάζος, έκαναν ένεση για να μπορέσουν να αγωνιστούν!
 
* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.
 
* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.
 
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων, με δύο ήττες από την "Ροαγιάλ" Λιέγης (0-2 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 εκτός).
 
* Στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, αλλά σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό, είχαμε διακοπή του στο 109', με τον διαιτητή Λάτσιο, να τα βλέπει όλα πράσινα...
 
* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και μετέπειτα, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4