Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2016

Διπλό στο Περιστέρι με "δράστη" τον Ασλανίδη! (1974)

Σαν σήμερα στις 29/12/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ... 

Ο ΠΑΟΚ έχοντας περάσει νικηφόρα την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε στην έδρα του Ατρομήτου (0-2 τη σεζόν 1972-1973, με Σαράφη - Αποστολίδη), ήθελε να επαναλάβει το διπλό σε εκείνο το γήπεδο και τα κατάφερε. 

Έχοντας τον Γκιούλα Λόραντ για πρώτη φορά στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (8.659 τα εισιτήρια) πήρε μια νίκη που σήμερα θα τη χαρακτηρίζαμε "επαγγελματική", ένα διπλό που ήρθε χάρη σε γκολ του Ασλανίδη στις αρχές της επανάληψης.

Ο ΠΑΟΚ να διαχειρίστηκε στη συνέχεια άνετα το σκορ και έφτασε στην πολύτιμη επιτυχία, η οποία τον κράτησε σε επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Δικέφαλο του Βορρά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία στο ματς. 
 
Στο 22' και στο 41' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε με εκπληκτικές επεμβάσεις τις προσπάθειες των Ασλανίδη και Κερμανίδη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντεκ στο 13' σε σουτ του Βακάλη... 
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Αποστολίδης, Φουντουκίδης και Ντεκ και από τους γηπεδούχους ο ... τερματοφύλακάς τους Κωνσταντινίδης! 
Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται ο Κερμανίδης σε μια επιθετική του προσπάθεια, ανάμεσα σε παίκτες του Ατρομήτου.. 

Να σημειωθεί ότι είχαμε μόνο νικηφόρα αποτελέσματα σε όλα τα ματς από το 1972 έως το 2005 εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, οπότε σημειώθηκε η πρώτη νίκη του Ατρομήτου. Από τότε όμως, χρειάστηκε να φτάσουμε στη σεζόν 2013-14 (play offs), για να ξανανικήσει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. 

Μεγαλύτερή μας νίκη (και γενικά μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη μας στην Α' Εθνική), το επιβλητικό 1-6 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Οκτώβρη του 1976 με το σκορ μάλιστα να έχει διαμορφωθεί ήδη στο ημίχρονο σε 1-5. 

Οι συνθέσεις: 

Ατρόμητος: Κωνσταντινίδης, Τζαμτζής (73' Παντελίδης), Τσιβγούλης, Ταπρατζής, Λιάκουρης, Βακάλης, Μισαηλίδης Σ., Κότσαλος, Στολίγκας, Ράμφος, Μισαηλίδης Κ. 

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης (74' Γκουερίνο), Τερζανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.
 
Δηλώσεις  προπονητών: 

Λόραντ: "Δύσκολος αντίπαλος, άσχημο το γήπεδο. Αν το τερέν ήταν καλό ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε τουλάχιστον με 3-0. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια κρατάνε παραπάνω. Το σημερινό διήρκησε 95 λεπτά. Πάντως το παιχνίδι που παίξαμε σήμερα δε φτάνει για να κερδίσουμε την ΑΕΚ".

Πρόγιος: "Με τέτοιες συνθήκες που αγωνιστήκαμε σήμερα, γήπεδο, αντίπαλοι, περιβάλλον, μας ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα το οποίο πετύχαμε. Δεν κυνηγήσαμε την ποιότητα αλλά τους βαθμούς. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη δύναμη με την οποία αντιμετώπισαν τους αντιπάλους".

Λινοξυλάκης: "Νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν αθλητικότατο με εναλλασσόμενες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα τυχερό θα έλεγα τέρμα, με το οποίο και νίκησε. Νομίζω επίσης ότι ο διαιτητής δεν ήταν καλός. Τα ατού μου σήμερα δεν τράβηξαν. Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε για να κερδίσει το παιχνίδι και να πάρει τους δύο βαθμούς".

Δηλώσεις παικτών:

Ασλανίδης: "Ήταν ένα παιχνίδι κλειδί που το κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας ακολούθησε στην Αθήνα".

Γκουερίνο: "Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και έπαιξε έξυπνα. Τώρα σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ".

Κούδας: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, από εκείνα που φοβόμαστε, λόγω του ξερού γηπέδου. Τώρα όμως το ξεπεράσαμε και τραβάμε για πιο ψηλά".

Σαράφης: "Κερδίσαμε και αυτό έχει σημασία".

Αποστολίδης: "Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Μια νίκη εκτός έδρας, σε τέτοιο γήπεδο και με σκληρότράχηλο αντίπαλο, είναι πάντα επιτυχία".

Φουντουκίδης: "Κερδίσαμε το παιχνίδι γιατί το χρειαζόμασταν. Παρά το ξερό γήπεδο που μείωσε την απόδοσή μας, κερδίσαμε τους δύο βαθμούς".

Πέλλιος: "Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Δεν πιάσαμε πολύ καλό παιχνίδι λόγω του γηπέδου".
 
Τερζανίδης: "Χρειαζόμασταν τη νίκη και την κατακτήσαμε".

Γούναρης: "Για μας μετρούσε το αποτέλεσμα και αυτό επιδιώξαμε".

Ιωσηφίδης: "Σήμερα ήμασταν πρακτικοί και όχι θεαματικοί. Οι δύο βαθμοί της νίκης έχουν σημασία".

Τα όσα δήλωσαν παράγοντες της ομάδας που βρέθηκαν στο ματς ...

Γουλιάς: "Χωρίς να πιάσουμε το συνηθισμένο παιχνίδι μας, παίξαμε για να εξασφαλίσουμε τη νίκη".

Βιολιτζής: "Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αγωνιστικότητά τους σε ένα αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε έναν φορμαρισμένο Ατρόμητο και φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη".

Δούμτσος: "Μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Κατακτήσαμε τη νίκη και ελπίζουμε να ανεβούμε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία".

* Για μια ακόμη φορά σε αθηναϊκό γήπεδο στο οποίο αγωνιζόταν ο ΠΑΟΚ, ακούστηκε το εμετικό αντεθνικό σύνθημα "Βούλγαροι", με τους οπαδούς των ομάδων της πρωτεύουσας να μονοπωλούν την ... εθνικότητα, επιβεβαιώνοντας το: "Πας μη Αθηναίος ... είναι Βούλγαρος" 

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28. 

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Κωνσταντινίδης να αποκρούσει δυνατό σουτ του Κούδα! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4