Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2016

Κάποιος ... Μπαλλής στον δρόμο του ΠΑΟΚ! (1980)

Σαν σήμερα στις 28/12/1980, ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι κορυφής της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981, μπροστά σε 37.000 θεατές (35.500 τα εισιτήρια)... 

Ήταν μια αναμέτρηση που σφύριξε (σε εντεταλμένη υπηρεσία), ο Αθηναίος διαιτητής Γιώργος Μπαλλής...
Πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό έτυχε ... "ιδιαίτερης" μεταχείρισης από τη διαιτησία. 

Αυτό μάλιστα, ήταν το ένα από τα τρία συνολικά ματς στα οποία διαιτήτευσε την ομάδα μας στην καριέρα του, ο Μπαλλής.
Ο εν λόγω ρέφερι εκείνο το κυριακάτικο απομεσήμερο, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να χάσουμε. Δεν κράτησε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. 

Με άξιους συμπαραστάτες τους τραγικούς βοηθού του κυριολεκτικά διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, κλείνοντας τα μάτια σε καραμπινάτες παραβάσεις των γηπεδούχων, που έφτασαν στη νίκη με 1-0 με το έτσι θέλω.


Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 21'. Ο Άλστρομ έκανε φάουλ στον Αποστολίδη, ο Μπαλλής το έδωσε ανάποδα (!), μετά την εκτέλεσή του τροφοδοτήθηκε ο Νοβοσέλατς που με συρτό σουτ νίκησε τον Φούρτουλα, παρά την προσπάθεια του τελευταίου, όπως μπορείτε να δείτε στην αρχική photo.
Τέσσερα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 17', ο ΠΑΟΚ έχασε χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να αλλάξει ο ίδιος τη ροή του παιχνιδιού! 

Ο Αποστολίδης σταμάτησε επίθεση του Ολυμπιακού, προχώρησε αρκετά μέτρα φτάνοντας έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κωστίκο που απέφυγε τον "βαρύ" Παπαδόπουλο, μπήκε στην περιοχή, με σπάσιμο της μέσης εξουδετέρωσε τον Σαργκάνη, πλάσαρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι...
Στο 37' ο νταής της εποχής που άκουγε στο όνομα Βαμβακούλας, έδωσε εκτός φάσης κεφαλιά στον Κωστίκο, ξαπλώνοντάς τον στο χορτάρι, ο Μπαλλής όμως και ο βοηθός του σφύριζαν αμέριμνα το ... "μια ωραία πεταλούδα".

Δε συνέβη το ίδιο με τον Λόραντ, ο οποίος από τον πάγκο μας είδε το ξεκάθαρα εσκεμμένο χτύπημα και έφυγε μόνος του στα αποδυτήρια αηδιασμένος, από τη δυσοσμία της κόκκινης παράγκας που εκείνη τη χρονιά μεσουρανούσε!
Τα περίεργα σφυρίγματα δεν σταμάτησαν εκεί... 
Με το ρευστό 1-0 ο Μπαλλής δεν μπορούσε να αισθάνεται τόσο άνετα. Έτσι στο 60' απέβαλε τον Γούναρη για μαρκάρισμα στον Γαλάκο, σε μια φάση που η κίτρινη ήταν υπεραρκετή, ενώ νωρίτερα ο βοηθός Ρούκος που έλεγχε την περιοχή των γηπεδούχων υπέπεσε σε σωρεία λαθών, υποδεικνύοντας ανύπαρκτα οφ σάιντ σε παίκτες μας που έσπαζαν το τεχνικό οφ σάιντ και έμπαιναν απειλητικά στην περιοχή του Σαργκάνη! Υποδείξεις για γέλια...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ που έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όχι όμως ανάλογο δεύτερο, ήταν οι Σίγγας, Κωστίκος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Πάλλας, Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Ορφανός, Περσίας. Άλστρομ, Γαλάκος, Αναστόπουλος (στο ντεμπούτο του πέρασε απαρατήρητος).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Σίγγας, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος (31' Σαράφης), Δαμανάκης, Κούδας (68' Βασιλάκος), Κωστίκος.
 
Δηλώσεις Πετρίδη (έφορος του ΠΑΟΚ): "Δεν ήταν ανάγκη να παίξουν σκληρά ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι το χάλασε ο διαιτητής με τα αλλόκοτα σφυρίγματά του, όλα τα φάουλ τα έδινε στον Ολυμπιακό, με πρώτο εκείνο με το οποίο πέτυχαν το γκολ οι αντίπαλοί μας. 

Η κόκκινη ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά, πιστεύω πως ο Γούναρης δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Γαλάκο. Όσο για τον Λόραντ, θεωρεί περιττό να κάθεται στον πάγκο του με τέτοιες διαιτησίες"

Στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, ο Κωστίκος κλαίγοντας από εκνευρισμό σχολίασε: "Τι θέλει να παραστήσει ο Βαμβακούλας, τον παληκαρά; Αφού ούτε ο διαιτητής προσέχει τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα πρέπει μόνοι μας να πάρουμε τα μέτρα μας!"

Δηλώσεις υπολοίπων παικτών ...

Βασιλάκος: "Χάσαμε από μια άσχετη ομάδα".

Ιωσηφίδης: "Μπορούσαμε να πάρουμε ισοπαλία που θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Η διαιτησία χάλασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωραίο ντέρμπι".

Αποστολίδης Θ.: "Μια λεπτομέρεια έκρινε την έκβαση του αγώνα. Το φάουλ από το οποίο δεχθήκαμε το γκολ έπρεπε να σφυριχθεί ανάποδα".

Σίγγας: "Ήμασταν άτυχοι και χάσαμε άδικα. Με τη βοήθεια του διαιτητή κατάφερε ο Ολυμπιακός να μας κερδίσει".

Κερμανίδης: "Μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Από σήμερα όμως αρχίσαμε να έχουμε, μιας και αντίπαλός μας ήταν και ο διαιτητής. Αν η διαιτησία δεν ήταν εχθρική και αν το δοκάρι δε μας στερούσε το γκολ θα πανηγυρίζαμε ακόμη και τη νίκη".

Κούδας: "Φοβάμαι ότι άρχισαν να επαναλαμβάνονται οι παλιές θλιβερές διαιτησίες. Χάσαμε όχι γιατί ήμασταν κατώτεροι αλλά γιατί μας αδίκησε η διαιτησία και δεν μας ήθελε η τύχη".

Γούναρης: "Δέκα χρόνια παίζω στην Α΄Εθνική αλλά πρώτη φορά αποβάλλομαι με αυτόν τον τρόπο. ο Γαλάκος έκανε θέατρο για να πετύχει την αποβολή μου. Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν".
 
 * Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981... 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4