Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2016

Πήρε τη νίκη με Κωστίκο - Βασιλάκο (1979)

Σαν σήμερα στις 16/12/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ... 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές (7.809 τα εισιτήρια) και οι παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 3', όταν μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη ο Κωστίκος με κεφαλιά νίκησε τον Γιωτόπουλο (εικόνα που ακολουθεί) 
Στο 16' ο Βασιλάκος με ένα πολύ όμορφο δυνατό, μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ΠΑΣ, την ώρα που μάταια ο Γιωτόπουλος προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της μπάλας, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 67' με κεφαλιά του Παπαγγέλη, από ελεγχόμενη θέση οφ σάιτ που δεν υποδείχθηκε, από τον ... Φακή και τον βοηθό του! 

Ο ΠΑΟΚ που είχε χαλαρώσει μετά το γρήγορο 2-0, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να ανεβάσει στροφές, κάτι που έκανε, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες οι οποίες όμως δε μεταφράστηκαν σε γκολ. 

Η καλύτερη από αυτές ήρθε στο 89', όταν η προσπάθειά του Κερμανίδη σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων... 

Κορυφαίοι της νίκης του ΠΑΟΚ οι Γκουερίνο, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Κωστίκος. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης (46' Σαράφης), Γκουερίνο (58' Ορφανός), Κωστίκος, Κερμανίδης, Αλαβάντας, Βασιλάκος. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιωτόπουλος, Παπαγεωργίου, Πρίσκας, Παπάζογλου, Παπαγγέλη, Σοφιάς (78' Ζήκος), Μπόλος (76' Κορομπέλης), Μοντέζ, Γκλασμάνης, Τσιριμώκος, Σεϊταρίδης. 

Δηλώσεις:

Πίχατσεκ: "Η νίκη μας οπωσδήποτε ήταν δίκαιη, αλλά η απόδοσή μας ήταν μακριά από τις πραγματικές μας δυνατότητες. Ξεκινήσαμε όπως είχαμε προγραμματίσει, δυνατά, αποφασιστικά, τεχνικά. Το γρήγορο 2-0 είχε δυστυχώς σαν συνέπεια να επικρατήσει ένα εγωιστικό πνεύμα ανάμεσα στους παίκτες μου. Όλοι ήθελαν να "γυαλίσουν" αλλά με τον τρόπο αυτό έριξαν την απόδοσή τους. 

Στο δεύτερο μέρος έκανα το λάθος να αλλάξω τον Γκουερίνο με τον Ορφανό, από τον οποίον περίμενα να προσθέσει δύναμη στο παιχνίδι μας, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνέλθει από την ταλαιπωρία της πρόσφατης στράτευσής του. Διαπίστωσα ότι η απουσία του Κούδα είναι φανερή στον ΠΑΟΚ γιατί χωρίς τον Γιώργο λείπει ο παίκτης που θα κάνει το παιχνίδι. 

Πάντως άσχετα από όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα μου είχε αρκετά καλά διαστήματα δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η κακή απόδοσή μας στο τέλος, χάλασε τη γενική μας εικόνα"

Γκμοχ: "Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο κι εμείς στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε φοβισμένα γιατί μας έλειπαν έξι βασικοί ποδοσφαιριστές. Πέρυσι εδώ μέσα χάσαμε 5-0. Αν ήμασταν πλήρεις θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Κάτι που φάνηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ γρήγορα αλλά για μικρά χρονικά διαστήματα. 

Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας και πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα χτυπήσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν καλό και έμειναν ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι. Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ διέκρινα το Νο8 (Δαμανάκης), που όταν βγήκε από τον αγώνα έπεσε η απόδοση της ομάδας. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή συνέχεια".

Γούναρης: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Στη συνέχεια δεχτήκαμε ένα απρόσμενο γκολ που έκανε τα πράγματα δύσκολα. Σημασία όμως έχει ότι κερδίσαμε τους βαθμούς της νίκης. που κράτησαν την ομάδα μας ψηλά στη βαθμολογία".

Αναστασιάδης: "Δυσκολευτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά προηγουμένως δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Πάντως πήραμε τη νίκη".

Κερμανίδης: "Η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά αλλά έχασε ευκαιρίες. Ανάμεσα σε όλα είχαμε και δύο δοκάρια που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις εντυπώσεις".

Ιωσηφίδης: "Το σκορ δεν ανταποκρίνεται στη διαφορά που είχε η απόδοση των δύο ομάδων. Αν οι κυνηγοί μας ήταν περισσότερο εύστοχοι θα είχαμε ένα ένα μεγαλύτερο σκορ".

Θ. Αποστολίδης: "Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας είχε σαφέστατη υπεροχή αλλά δεν πέτυχε περισσότερα γκολ. Σύμφωνα με την αγωνιστική μας εικόνα έπρεπε να σκοράρουμε τουλάχιστον άλλες δύο φορές".




* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. 

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80 ήταν το 21ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 1ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

Το κατέκτησε ο Ολυμπιακός νικώντας σε αγώνα μπαράζ τον Άρη με τον οποίο ισοβάθμησε στο τέλος του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε γίνει στον Βόλο ... 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4