Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2016

Αγχωτική νίκη στην Καβάλα με Πιερικό! (1984)

Σαν σήμερα στις 23/12/1984 ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Καβάλα τον Πιερικό, λόγω τιμωρίας της Τούμπας, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985  ... 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές (7.243 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη με 2-1, με τους φιλοξενούμενους να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση και να διαμαρτύρονται δίκαια για το πέναλτι με το οποίο ο Δικέφαλος ισοφάρισε στο 32' και υποδείχθηκε από τον διαιτητή Τσιρικίδη. 
Αντίθετα, στο 67' ο συγκεκριμένος ρέφερι δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Πάπριτσα από τον Τσούχα... 

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν μέτρια, είχε βέβαια την υπεροχή στο ματς, όμως η παρουσία παικτών - κλειδιά στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας προβλημάτισε. 

Ο Πιερικός έχοντας δώσει έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, ήταν πολύ καλά διαβασμένος και άφησε καλές εντυπώσεις... 

Οι παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 12' με τον Κωστίκο και στο 28' με τον Τσουρέλα. 

Στο 29', ο Πιερικός ήταν αυτός που άνοιξε στο σκορ με ασύλληπτο σουτ του Ούγγρου μέσου Αντρέα Κομιάτι, ο οποίος με φοβερό βολέ έξω από την περιοχή μας νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Παντέλη... 

Στο 32', ο Βασιλάκος κέρδισε πέναλτι (το οποίο δεν υπήρχε) και ένα λεπτό αργότερα (33') ο Κωστίκος ισοφάρισε δίχως να πανηγυρίσει το γκολ, κόντρα στην παλιά του ομάδα. 

Στο 39' ολοκληρώθηκε η ανατροπή με πολύ όμορφο γκολ του Σίγγα με κεφαλιά στο 39', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλάκου από τα αριστερά (αρχική photo).
 
Στο 43' σε εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, το σουτ του Πάπριτσα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας της Κατερίνης και κατέληξε άουτ. 

Στην επανάληψη έλειψαν οι μεγάλες φάσεις στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν 1-2 καλές στιγμές με τον Εδεσσαίο Τζέπτιμπη πρωταγωνιστή και τον Παντέλη να επεμβαίνει σωτήρια όταν χρειάστηκε. 
Η νίκη αυτή διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και όσο κι αν ήρθε δύσκολα, κράτησε το άρωμα τίτλου στην Τούμπα!

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι: Σίγγας, Αλεξανδρίδης, Κωστίκος (έγινε αλλαγή στο 38' λόγω τραυματισμού, έπαιξε κόντρα στην παλιά του ομάδα).

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης, Δημόπουλος, Βασιλάκος (79' Καρασαββίδης), Κωστίκος (38' Πάπριτσα). 

Πιερικός: Βασιλειάδης, Μουστακίδης, Τσούχας, Τσόγκας, Τζούτζος, Κομιάτι, Κουρουζίδης, Αναγνώστου, Μαυρομουστακίδης (84' Καραφουλίδης), Δεληγιάννης (84' Λιάγκας), Τζέπτιμπης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984-1985 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26... 

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4