Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε ... "πριμοδότηση"! (1975)

Σαν σήμερα στις 21/12/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976 ... 

Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976, τόσο μεγάλωνε η πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ εκείνη της περιόδου μπορούσε την υπέρβαση! 
Ο Κυριακίδης επεμβαίνει σε προσπάθεια του Κούλη Αποστολίδη...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.255 τα εισιτήρια), με νωπές ακόμη τις αναμνήσεις των όσων είχαν συμβεί το 1973 με τη γνωστή υπόθεση Ρήγα! 

Οι παίκτες του Λόραντ κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο, έπαιξαν τους Πατρινούς σαν τη γάτα με το ποντίκι, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως μόνο δύο από αυτές μετουσιώθηκαν σε γκολ! 
Το 1-0 ήρθε μόλις στο 2' με τον Αναστασιάδη να ευστοχεί στο πέναλτι (παραπάνω εικόνα) που υπέδειξε ο Καλαδάμης σε ανατροπή του Σαράφη από τον Λεβέντη και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 64΄για να σημειώσει με κεφαλιά ο Κούδας το 2-0 (αρχική εικόνα) που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο παιχνίδι!

Η Παναχαϊκή δεν απείλησε σε καμία περίπτωση τον Μλάντεν Φούρτουλα που ήταν θεατής στο ματς, την ώρα που Σαράφης και Αποστολίδης κυριαρχούσαν στη μεσαία γραμμή δίνοντας την υπεροπλία στον ΠΑΟΚ!
Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ιωσηφίδης και από τους Πατρινούς ο τερματοφύλακάς τους Κυριακίδης που έβγαλε τα άβγαλτα... 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γκουερίνο, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης (19' Γούναρης). 

Παναχαϊκή: Κυριακίδης, Ζοάννος, Καλφίν, Λεβέντης, Μάνα, Παπάς (77' Ιωακειμίδης), Παπαγιαννόπουλος (48' Ρήγας), Σπυρόπουλος, Σταματόπουλος, Στραβοπόδης, Σπεντζόπουλος. 
Δηλώσεις ...

Γκιούλα Λόραντ: "Στο πρώτο 20λεπτο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. τραυματίστηκε ο Αναστασιάδης και αυτό ήταν οπωσδήποτε ένα πλήγμα για την ομάδα που έχασε τον ρυθμό της. Είχαμε και στη συνέχεια ευκαιρίες που όμως δεν προέρχονταν από συνεργασίες αλλά από ατομικές προσπάθειες και γι' αυτό ήταν δύσκολο να μπει άλλο γκολ παρότι υπήρχαν τα δεδομένα.

Στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης κάθε παίκτης προσπαθούσε μόνος του και φυσικά το γκολ δεν έμπαινε με τέτοια τακτική. Έτσι άργησε να έρθει το δεύτερο γκολ.

Αν μου επιτρέπεται πρέπει να τονίσω ότι ο διαιτητής ήταν εξαιρετικός! Επιτέλους συναντώ μετά τη Λάρισα, έναν σωστό διαιτητή. Το πέναλτι ήταν καθαρό. Φαίνεται πως αρχίζουν και οι διαιτητές να παίζουν σωστά. Δεν μπορούν οι παίκτες να κάνουν ότι θέλουν, ατιμώρητα. Έχουμε δύο εβδομάδες διακοπή και σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά, να βελτιωθούμε όπου χρειάζεται.

Ξέρω ότι ο Γκουερίνο είναι καλύτερος στις μεταβιβάσεις από τον Γούναρη, ο οποίος είναι καλύτερος σαν αμυντικός, αλλά ο Γκουερίνο υπερτερεί σαν αμυντικο-επιθετικός. Επειδή ο Γούναρης δεν μπορεί να παίξει από δεξιά, αφού δεν έχει δοκιμάσει ποτέ, τον έβαλα σέντερ φορ και πέρασα στα πλάγια τον Κερμανίδη, ο οποίος πριν, ήταν κεντρικός επιθετικός. Ήθελα εξάλλου να βοηθά και τον Γούναρη. 

Έπαιρνε πολλές μπαλιές ο Κερμανίδης, αλλά έκανε τα εύκολα - δύσκολα. Αν ο Γκουερίνο παίζει πλάγια δε βοηθά πίσω, ενώ εγώ θέλω ο έξω δεξιά να οπισθοχωρεί για να βγαίνει μπροστά ο Κούδας. Έχω να προσθέσω ότι οι προσπάθειές μου εστιάζονται στο να κάνω τους παίκτες να παίζουν όπως στο πρώτο 20λεπτο. Θέλω να εφαρμόζουν σωστά τις υποδείξεις μου μέχρι το τέλος και να μη διακόπτουν την προσπάθειά τους ποτέ".

Μιχάλης Μπέλλης: "Η ολισθηρότητα του γηπέδου, η υπεροψία και η μη συγκέντρωση των παικτών μας και κάποια διαστήματα, μας στέρησαν μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση και ένα μεγαλύτερο σκορ".

Γιώργος Κούδας: "Η Παναχαϊκή είναι μια αξιόλογη ομάδα και τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη έχει καλές εμφανίσεις. Αν προσέχαμε η νίκη μας θα ήταν ευρύτερη, διότι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Πιστεύω να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια".

Χρήστος Τερζανίδης: "Κερδίσαμε εύκολα. Το σκορ μας αδικεί. Έπρεπε να είναι μεγαλύτερο αλλά μας εμπόδισε το βαρύ γήπεδο. Πιστεύω ότι οι νίκες θα συνεχιστούν".

Κούλης Αποστολίδης: "Ήταν μια επιτυχία αφού η Παναχαϊκή είναι πάντα μια δύσκολη ομάδα. Μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη η νίκη μας".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια την πάντα υπολογίσιμη Παναχαϊκή".

Μλάντεν Φούρτουλα: "Με άφησαν και ... κρύωσα! Δεν έχω φαίνεται καλούς φίλους στην ομάδα", εννοώντας πως ήταν θεατής στο ματς!

Σταύρος Σαράφης: "Ήταν όπως όλα ένα δύσκολο παιχνίδι και φτάσαμε δίκαια στη νίκη".

Γιάννης Γούναρης: "Κερδίσαμε δίκαια. ΣΤη συνέχεια έχουμε δύο ντέρμπι που πρέπει όλοι μας να προσέξουμε ιδιαίτερα".

Αρίστος Φουντουκίδης: "Καλό το παιχνίδι. Πιστεύω ο κόσμος να έμεινε ικανοποιημένος, παρά το κρύο που επικρατούσε".

Φιλώτας Πέλλιος: "Παίξαμε πολύ καλά. Το σκορ μας αδικεί. Η ακαταλληλότητα του γηπέδου μάς στέρησε μια ευρύτερη νίκη".



* Τη σεζόν 1975-1976 ο ΠΑΟΚ σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο. 

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4