Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Νοεμβρίου 2016

Άνετη επικράτηση και ... πρωτιά! (1971)

Σαν σήμερα, στις 14/11/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον υπολογίσιμο εκείνη την εποχή Πιερικό και τον κέρδισε με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Αποστολίδης (1) και Ασλανίδης (2) ...

Χαιρόμαστε πραγματικά να κάνουμε αναφορά σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ της περιόδου 1971-1972... Τότε που η ομαδάρα του Λες Σάνον μάγευε τα πλήθη με το εκπληκτικό παιχνίδι της!

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 14/11/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον υπολογίσιμο εκείνη την εποχή Πιερικό και τον κέρδισε με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Αποστολίδης και ο Ασλανίδης (2). 

Η νίκη αυτή έφερε την ομάδα μας στους 22 βαθμούς και ισόβαθμο στην 1η θέση μαζί με Παναθηναϊκό και ... συμπολίτη (ναι δεν διαβάσατε λάθος!)...

Μάλιστα εκείνη την αγωνιστική ο Αρης είχε γνωρίσει εκτός έδρας ήττα από τον Εθνικό με 2-0, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να τον φτάσουν (και πάλι δεν διαβάσατε λάθος!).

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην συμπαθή ομάδα της Κατερίνης να έχει βλέψεις να πάρει κάτι από το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 9ο λεπτό ο Πουρπουτίδης υπoχρεώθηκε για πρώτη φορά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του μετά από προσπάθεια του Κούλη Αποστολίδη και μπαλιά στον σκόρερ από τον Γούναρη.
Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ στη συνέχεια, κάτι που συνέβη στο 40' με βολίδα του Ασλανίδη (αρχική εικόνα) και αφού είχε προηγηθεί εκτέλεση φάουλ από τον Κούδα με την μπάλα να απομακρύνεται προσωρινά. 

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 84', ήρθε και το 3-0 με "δράστη" τον Ασλανίδη, που ευστόχησε στο πέναλτι το οποίο παραχώρησε ο διαιτητής Φαμέλης.

Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν υστέρησε, ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Καμπάς, Παπαδόπουλος, Λιάπης, Μυτιληναίος... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος (68' Μαντζουράκης), Τερζανίδης, Παρίδης, Μπέλλης (75' Χατζηκαπετάνης), Κούδας, Αποστολίδης, Ασλανίδης.

Πιερικός: Πουρπουτίδης, Σιδηρόπουλος, Θεοδοσιάδης, Καμπάς, Χρυσοστόμου, Παπαδόπουλος, Λιάπης, Χρυσαργύρης (55' Φωτιάδης), Τραγανός (82' Γουργιώτης), Φουλίδης, Μυτιληναίος.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4