Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2016

Ανατροπή μέσα σε ένα πεντάλεπτο (1961)

Σαν σήμερα στις 19/11/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο ΠΑΟΚ με τον αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στην επανάληψη οι Γιακουμής στο 58' με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Βασιλειάδης στο 53' με πλασέ, μετά από συνδυασμό του με τον Ραπτόπουλο. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 15' με τον Πέρρο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής Στεφανίδης υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν μετά από σέντρα του Λέανδρου, ο Κεμαλίδης απέκρουσε με το χέρι.

Η απόφασή του έφερε πολλές διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη ο Πέρρος (για εξύβριση του διαιτητή), ενώ το πέναλτι που εκτελέστηκε με καθυστέρηση εννιά (!) λεπτών από τον Κιουρτζή το απέκρουσε ο Πετράκης. 

Και ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό, για την φάση στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω! Αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο ΠΑΟΚ από καθιερώσεως της Α' Εθνικής την περίοδο δηλαδή 1959-1960! 
Τέσσερις παίκτες οι, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Λέανδρος και Ραπτόπουλος, διεκδικούν την κεφαλιά μπροστά στην εστία του Άρη...

Το παιχνίδι ήταν σκληρό και νευρικό, αλλά έφτανε ένα πεντάλεπτο στην επανάληψη για να κάνει ο ΠΑΟΚ την ανατροπή και να πάρει τη νίκη, μια νίκη που τον έφερε στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 19 βαθμούς, πίσω από τέσσερις ομάδες του κέντρου (Παναθηναϊκός 23, ΑΕΚ 21, Ολυμπιακός 20, Απόλλων Αθηνών 20)...

Ο κόσμος που βρέθηκε εκείνη την ημέρα στην Τούμπα και ήταν κοντά στις 18.000, δεν ικανοποιήθηκε από την εικόνα της ομάδας μετά το 2-1, καθώς οι παίκτες μας επιδόθηκαν σε ένα θεαματικό παιχνίδι με πολλές ατομικές ενέργειες (και καθυστερήσεις προς το τέλος), χάνοντας όμως σημαντικές ευκαιρίες να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ... 

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Βασιλειάδης, Νικολαΐδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλλάκης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κατικαριδης, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Κιουρτζής, Λέανδρος.

Άρης: Πετράκης, Νανάκος, Σωτηριάδης, Παπαδόπουλος, Κεμαλίδης, Χατζηκώστας, Σπανόπουλος, Πέρρος, Σοφιανός, Καλλιοντζής, Πασχαλίδης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4