Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2016

Φιλικό με Ζούντα Μακάμπι το μακρινό 1927....

Σαν σήμερα στις 19/11/1927, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι, τη Ζούντα Μακάμπι, που είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη, για να δώσει σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες της πόλης...

Στη δεκαετία του 1920, υπήρχαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εβραϊκές ομάδες που έφεραν το όνομα ... Μακάμπι.

Μια από αυτές, η Ζούντα Μακάμπι, μια δυνατή ομάδα της εποχής που είχε την έδρα της στο Νόβισαντ της Γιουγκοσλαβίας και την έφτιαξαν οι Εβραίοι της περιοχής, ήρθε στις 17/11/1927 στη Θεσσαλονίκη για να δώσει σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες της πόλης. 

Ένα από τα παιχνίδια που θα έδινε, θα το έδινε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο -και έγινε- σαν σήμερα στις 19/11/1927, ημέρα Σάββατο στο γήπεδο του Άρη, που ήταν κατάμεστο, με το εβραϊκό στοιχείο της Θεσσαλονίκης να δίνει δυναμικό παρόν, όπως βέβαια και οι φίλαθλοι του Δικεφάλου!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο 14' ο Μακαρονόπουλος, στο 58' ο Γεωργιάδης με μακρινό σουτ και στο 80' ο Παντερμαλής ...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ανδρεάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης, Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλλης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα της σεζόν 1927-1928, με σήμα το πέταλο και το τετράφυλλο τριφύλλι. 
Όρθιοι (από αριστερά): Ανδρεάδης (παίκτης και προπονητής), Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλλης.

* Η Ζούντα Μακάμπι είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη σιδηροδρομικώς, με το Σεμπλόν Οριάν, και έτυχε θερμότατης υποδοχής, όχι μόνο από τις διοικήσεις των ομάδων, αλλά και από πολλούς φιλάθλους (Εβραίους ως επί το πλείστον) που βρέθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό και υποδέχτηκαν την αποστολή.

Την προσφώνηση από πλευράς ΠΑΟΚ ανέλαβε ένας πολύ γνωστός φίλαθλος της ομάδας (!), ο Στράτος Θεοδωρίδης, ενώ στη συνέχεια η Μακάμπι, πήγε στο ξενοδοχείο "Εξέλσιορ" όπου και κατέλυσε. Την αποστολή της, αποτελούσαν 14 παίκτες, ενώ συνόδευσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός της οι οποίοι ήρθαν όμως στις 19/11.

Οι 14 παίκτες της Μακάμπι ήταν οι: Φέρεντς, Τσαμπράντι, Απτ, Καν, Κάτσαφ, Σφεμπ, Βιγκ, Γκρούνεμπεργκ, Φλάισερ (αρχηγός), Μπρέσκικ, Χόρβατ, Μόργκεστερν, Κις, Μπριούλ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4