Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2016

Νίκη με Ηρακλή, με Καλογιάννη στον πάγκο (1967)

Σαν σήμερα στις 19/11/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα  τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 και "έπιασε" τον αντίπαλό του στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 14 βαθμούς, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την 6η θέση μαζί με Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Αθηνών, Βέροια και Πανσερραϊκό!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 20.000 θεατές και ο ΠΑΟΚ ενθουσίασε με την απόδοσή του, έχοντας κορυφαίους τους Φουντουκίδη, Αφεντουλίδη, Λέανδρο και Βασιλειάδη, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν.

Το σκορ άνοιξε στο 27' ο Σταύρος Σαράφης με δυνατό βολέ, στέλνοντας την μπάλα στο "Γ" του ανήμπορου να αντιδράσει Γαβργηγιώργου και το διπλασίασε στο 50' ο Αφεντουλίδης, ο οποίος με ωραία εκτέλεση "κρέμασε" τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, την ώρα που επιχειρούσε έξοδο...

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 9' με τραυματία τον Θεοδοσιάδη (δεν επιτρεπόταν τότε οι αλλαγές), ενώ ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Φαμέλη για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Λέανδρου!

Ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο μας, μετά την απομάκρυνση του Νίκου Πάγκαλου, λίγες μέρες νωρίτερα, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ, εκείνη τη σεζόν....

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Σαράφης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Ηρακλής: Γαβρηγιώργος, Θεοδοσιάδης, Ντάφλος, Σεντελίδης, Χαλιαμπάλιας, Μαναβίδης, Κωνσταντινίδης, Κασάπης, Αϊδινίου, Φυτίλης, Καφετζής.

* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

* Στην αρχική photo, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1967-1968.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4