Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Νοεμβρίου 2016

"Εκατό, εκατό, κατοστάρα ... εκατό!" (1988)

Σαν σήμερα στις 27/11/1988, στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό Πειραιώς στην Τούμπα, ακούστηκε ένα σύνθημα που παλιότερα ακουγόταν συχνά στα γήπεδα του μπάσκετ ...

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από ... την έκταση που πήρε το σκορ εκείνη τη μέρα στο παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της περιόδου 1988-1989. 

Η ευρηματικότητα των οπαδών είχε εκείνα τα χρόνια υψηλότατο δείκτη και τα συνθήματα ήταν εκπληκτικές εμπνεύσεις της στιγμής, που ακούγονταν σε χρόνο μηδέν απ' όλο το γήπεδο!

Οι παίκτες του Ρίνους Ίσραελ, κυριάρχησαν από την αρχή της αναμέτρησης και έδωσαν το δικαίωμα στους περίπου 8.000 θεατές (6.682 τα εισιτήρια), να χαρούν τον Δικέφαλο σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια εκείνης της χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα είδαν την ομάδα να παραμένει μόνη της στην κορυφή του πρωταθλήματος!

Το σκορ άνοιξε στο 27' ο Φερνάντο που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Δοξάκη στο τετ α τετ, για να γίνει το 2-0 στο 39' από τον Αλεξανδρίδη και ενώ νωρίτερα ο Μάικ Σμολ, έχασε δυο καλές ευκαιρίες...

Στο 41' ο Άγγλος φορ μετά από σέντρα του Φερνάντο σούταρε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Μπορμπόκης βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, κάνοντας το 3-0, με το οποίο έληξε το ημίχρονο...

Στο 51' ήταν η σειρά του Λαγωνίδη να χριστεί σκόρερ (4-0), για να γίνει το 5-0 από τον Λεοντιάδη δύο λεπτά αργότερα.

Στο 55' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με "10", λόγω αποβολής του Χόρτσα, για τον οποίον ο ρέφερι Γιαννόπουλος έγραψε πως χτύπησε τον Φερνάντο! Ο Βραζιλιάνος πάντως μέσος του ΠΑΟΚ, μετά το ματς είχε τονίσει πως τον χτύπησε ο Γεροθόδωρος...

Ο ΠΑΟΚ κάπου εκεί κατέβασε ταχύτητα, ο Ίσραελ πέρασε στο ματς τους Αλαβάντα - Καρασαββίδη (ο πρώτος επανήλθε μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού) και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 90' μέ πέναλτι που παραχώρησε ο Αλαβάντας και εκτέλεσε ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης (60' Αλαβάντας), Μπορμπόκης, Σμολ (65' Καρασαββίδης), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης. 

Εθνικός: Δοξάκης, Μανωλάς (45' Κατσιοκογιάννης), Αντωμόπουλος, Χόρτσας, Γεροθόδωρος, Κουτσολιάκος, Λυρής, Ξανθόπουλος, Καμίτσης, Ξάνθης, Πουρπουτίδης.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος:



Δηλώσεις Ρίνους Ίσραελ...

Παρά το 5-1, ο Ίσραελ δήλωσε απογοητευμένος από την απόδοση των παικτών του! Όπως χαρακτηριστικά είπε:

"Δεν έχω πολλή διάθεση από το γεγονός ότι αυτό που έκανε η ομάδα μου τα τελευταία λεπτά ήταν απαράδεκτο. Αν κοιμάμαι και βλέπω τέτοιο ποδόσφαιρο, τότε ξυπνάω! Παρά το 5-1 είμαι απογοητευμένος από την απόδοση των παικτών μου! Βέβαια αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που έκανα. Οι δύο που μπήκαν δε βοήθησαν, έγιναν πολλά λάθη και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. 

Κερδίσαμε γι' αυτό έβγαλα τους δυο καλύτερούς μου παίκτες, ενώ κράτησα άλλους, όπως για παράδειγμα τον Λεοντιάδη για να αποκτήσει επαφή με το γήπεδο. Πάντως για τον Καρασαββίδη έχω να πως ότι με τέτοια απόδοση δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε και λυπάμαι που το λέω αυτό για έναν παίκτη που σύντομα κλείνει πενταετία!".

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4