Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Νοεμβρίου 2016

Διπλό στην ... πισίνα του Αλκαζάρ! (1979)

Σαν σήμερα στις 25/11/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Αλκαζάρ, την πρωτοπόρο ως τότε Λάρισα, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 12.000 θεατές (10.516 τα εισιτήρια), σε ένα γήπεδο πισίνα, καθώς στη θεσσαλική πόλη έβρεχε ακατάπαυστα τα τελευταία 24ωρα και ο αγωνιστικός χώρος ήταν κατάλληλος μόνο για πόλο!
Η διπλή ζώνη που έπαιξε ο Έγκον Πίχατσεκ, αποδείχτηκε κλειδί για τον καλά διαβασμένο ΠΑΟΚ, που χτυπώντας στην αντεπίθεση και με κορυφαίο τον Γιώργο Κωστίκο, πήρε το "επαγγελματικό" διπλό, επικρατώντας με 0-2.

Το 0-1 ήρθε στο 23' με κοντινό σουτ του Γιώργου Κούδα, που εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα και με δυνατό σουτ άνοιξε λογαριασμό! 
Η νίκη κλείδωσε στο 81' με τον Ορφανό, που με ωραία προσπάθεια πέρασε και τον πορτιέρο των γηπεδούχων διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, την ώρα που οι Λαρισαίοι άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο!

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κωστίκος...

Οι συνθέσεις: 

Λάρισα: Μπουντόλας, Παραφέστας, Ράμμος, Αργυρούλης, Γκαλίτσος, Δράμαλης, Μαλουμίδης (66' Βουρούκος), Ανδρεούδης, Χάτζιαμπιτς, Σπασόφσκι, Βαλαώρας. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης (83' Πέλλιος), Κερμανίδης, Αλαβάντας, Κωστίκος (79' Ορφανός), Κούδας, Γκουερίνο. 

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Έγκον Πίχατσεκ, ο οποίος παρέμεινε για 31 παιχνίδια (16 νίκες - 6 ισοπαλίες - 9 ήττες ), πριν αντικατασταθεί από τον Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη - 1 ισοπαλία - 1 ήττα)! 

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. 

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80 ήταν το 21ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 1ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το κατέκτησε ο Ολυμπιακός νικώντας σε αγώνα μπαράζ τον Άρη με τον οποίο ισοβάθμησε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4