Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Νοεμβρίου 2016

Ντουμπλάρισε τις νίκες και προκρίθηκε (1996)

Σαν σήμερα στις 14/11/1996, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Νέα Σμύρνη για τη ρεβάνς που είχε με τον Πανιώνιο στον θεσμό του κυπέλλου. Μια ρεβάνς που είχε τυπικό χαρακτήρα, λόγω του αποτελέσματος της πρώτης αναμέτρησης...

Στην 55η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1996-97 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Μετά από 8 χρόνια καταργήθηκε η προκριματική φάση των ομίλων, ενώ οι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διοργάνωση στον Γ' γύρο και η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας τον Πανιώνιο. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι: Αλεξίου 28', Τουρσουνίδης 35', Πίς 40', Κατσούρης 70'...

Σαν σήμερα στις 14/11/1996, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Νέα Σμύρνη για τη ρεβάνς που είχε τυπικό χαρακτήρα λόγω του αποτελέσματος της πρώτης αναμέτρησης και το οποίο ήταν απαγορευτικό για να κάνει όνειρα πρόκρισης ο Πανιώνιος. 

Ο Δικέφαλος με τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του ντουμπλάρισε τις νίκες επικρατώντας με 2-3 και πέρασε στον επόμενο γύρο του θεσμού, όπου γνώριζε από τη μέρα της κλήρωσης ότι θα είχε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του είχε εύκολο έργο, με αντίπαλο την Καλαμάτα (4-1, 1-3).
Η ομάδα μας προηγήθηκε στη Νέα Σμύρνη με 0-3, εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες αδυναμίες των γηπεδούχων. Το σκορ άνοιξε στο 19' ο Πάρις Ζουμπούλης μετά από κόρνερ του Καπετανόπουλου, ενώ στο 35' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ντιμιτρίεβιτς. 

Ακολούθησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ζουμπούλη Ντιμκόφσκι, για να έρθει στη συνέχεια ο Ντιμκόφσκι μετά από περιπετειώδη φάση (δοκάρι ο Ζουμπούλης, κόντρα αμυντικού σε κοντινό σουτ του Πις) να κάνει το 0-2!

Στο 65ο λεπτό ο Ζουμπούλης από πλάγια θέση και αφού απέφυγε τον Παπαδόπουλο, σημείωσε το 0-3. Η χαλάρωση των παικτών μας έφερε τον Πανιώνιο να σκοράρει δις στο 84' και 85' με Σαπουντζή και Μάντζιο, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη (και φυσικά την πρόκριση) με 2-3...

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Φακής, Μάντζιος, Τζανετής, Βάσμπεργκ, Παπαδόπουλος, Κούσουλας, Κατσιαμπής (82' Βόκολος), Ντιμιτρίεβιτς, Κατσαρός (67' Κλείσαρης), Σαπουντζής, Αντώνας (68' Τζούλης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (46' Αναστασιάδης), Νικολάου, Τσερνίσοφ, Τασσιόπουλος, Χατζηζήσης (72' Κουμαρόπουλος), Ζαφειρίου, Ζουμπούλης, Πις, Ντιμκόφσκι.

Οι δηλώσεις του Γκίντερ Μπένγκτσον:

Ο υπό αμφισβήτηση τεχνικός του ΠΑΟΚ, ρωτήθηκε για το αν τα ματς με Ολυμπιακό (κύπελλο) και Άρη που ακολουθούσαν αποτελούσαν κριτήριο για την παραμονή του στον Δικέφαλο, απάντησε διπλωματικά: "Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, το ένα μεταξύ ομάδων της Θεσσαλονίκης, το άλλο όχι".

Όσο για το ματς με τον Πανιώνιο: "Είμαι ευχαριστημένος που κερδίσαμε και κυρίως από το γεγονός ότι σκοράραμε τρεις φορές. Δεν ήταν ανάγκη τόσο σκληρό το παιχνίδι με συνέπεια να τραυματιστεί ο Χατζησήσης (εκφράστηκαν φόβοι για κάταγμα στο αριστερό του πόδι!) που τα πήγε πολύ καλά. Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και μπορεί να τα πάει ακόμη καλύτερα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4