Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Νοεμβρίου 2016

Ήττα παρά την εξαιρετική εμφάνιση! (1966)

Σαν σήμερα στις 27/11/1966 ο ΠΑΟΚ έχασε στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό με 3-2, αν και υπερείχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του (μάλιστα η διοίκηση έβγαλε και ευχαριστήρια ανακοίνωση μετά το ματς!), ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, είχε όμως σε μέτρια μέρα τον τερματοφύλακα Μουσελεμίδη, ο οποίος έφερε την ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ που δεχτήκαμε, την ώρα που η επίθεσή μας σημείωσε δύο εκπληκτικά γκολ και οι κυνηγοί μας έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες!

Στο 35ο λεπτό η καρφωτή κεφαλιά του Φουντουκίδη τράνταξε το δοκάρι του Ολυμπιακού με τις ομάδες να είναι στο 0-0. Αν σε αυτή τη φάση γινόταν το 0-1 θα μιλούσαμε σήμερα για άλλο παιχνίδι...

Το σκορ άνοιξε στο 38' ο Γιούτσος που εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Μουσελεμίδη σε μακρινό σουτ του Ράλλη, για γίνει το 2-0 στο 56' από τον ίδιο σκόρερ, σε μια απίστευτη φάση με τον Μουσελεμίδη να σταματάει δύο φορές προσπάθειες των γηπεδούχων, αλλά να τον νικάει τελικά ο Γιούτσος!
Στο 67' μείωσε ο Αφεντουλίδης, ο ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από τον κόσμο του πίεσε τον Ολυμπιακό, όμως στην κόντρα ήρθε το 3-1 από τον Μποτίνο στο 72'. Ο Δικέφαλος δεν το παράτησε το ματς και στο 80', ο Αφεντουλίδης με σουτ στο "Γ" του Αυγητίδη μείωσε σε 3-2... 

Καθοριστική για την διαμόρφωση του αποτελέσματος, ήταν η τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Κοντογιώργος, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ!
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Αυγητίδης, Πλέσσας, Ζαντέρογλου, Γκαϊτατζής, Παυλίδης, Πολυχρονίου, Ράλλης, Βασιλείου, Σιδέρης, Γιούτσος, Μποτίνος.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 4η θέση με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

* Η αρχική εικόνα είναι από τη μεγάλη παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 45.000 θεατές!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4