Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Νοεμβρίου 2016

"Καθάρισε" εύκολα στο πρώτο 45λεπτο (1977)

Σαν σήμερα στις 23/11/1977 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Καβάλα στην Τούμπα, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ... 

Ο Δικέφαλος, με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (2.970 τα εισιτήρια) έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, ενθουσιάζοντας με την απόδοσή του τους σχετικά λίγους θεατές που ανηφόρισαν εκείνο το μεσημέρι της Τετάρτης στην Τούμπα... 

Με τον Σταύρο Σαράφη να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ παραγωγικό κέντρο και δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες, έτσι ώστε το τελικό 3-1 να είναι μικρό για να εκφράσει την πραγματική εικόνα του αγώνα.
 
Με εξαιρετικούς τους Κούδα - Σαράφη - Ορφανό - Κωστίκο, η ομάδα μας δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, απειλώντας διαρκώς την εστία του Κοϊβέρογλου! 

Το σκορ άνοιξε στο 12΄, όταν ο Κούδας έβγαλε τον Κωστίκο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, ο Κατερινιώτης φορ ετοιμάστηκε να πλασάρει, για να έρθει ο Ρήγας να τον ανατρέψει, υποχρεώνοντας τον διαιτητή Αλεξόπουλο να καταλογίσει την "εσχάτη των ποινών". Εκτελεστής ο Ορφανός και ... 1-0!

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 18', ο Στάθης Τριανταφυλλίδης (αγωνιζόταν τότε στην Καβάλα), με σουτ έξω από την περιοχή σούταρε και εκμεταλλευόμενος την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Φούκι, ισοφάρισε, φέρνοντας γκρίνια στην Τούμπα! 

Το άγχος των παικτών μας, αλλά και της ... κερκίδας, κράτησε μόλις ένα τετράλεπτο! Στο 22' ο Κούδας και πάλι, βρήκε τον Σαράφη, που καταδιωκόμενος από δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε με τη μία τον Κοϊβέρογλου. 

Στο 31' ο Ορφανός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-1, η υπεροχή του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε μέχρι το 45', χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες και το 3-1 παρέμεινε.
 
Στην επανάληψη ο Παθιακάκης πέρασε στη θέση του Κούδα, αργότερα έγινε αλλαγή και ο Κωστίκος, που εκείνη τη μέρα έκανε το καλύτερό του παιχνίδι -ως τότε- με τον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος δε σταμάτησε να δημιουργεί ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ οι παίκτες μας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι σπάνια περνούσαν το κέντρο... 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος (76' Καπουσούζης), Κούδας (46΄' Παθιακάκης), Ορφανός. 

Καβάλα: Κοϊβέρογλου, Ομηρίδης, Παπαδόπουλος, Κοσμίδης, Ρήγας, Καλαϊτζίδης, Τριανταφυλλίδης (46' Παπαβασιλείου), Μιχαηλίδης, Ιωάννου, Βάλλιαν (26' Αστεριάδης), Φιλιππίδης.

Δηλώσεις:

Δημήτρης Καλογιάννης: "Η ομάδα αρχίζει να βρίσκει τον παλμό της. Παίξαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο χάρη στο οποίο εξασφαλίσαμε τη νίκη και τους δύο βαθμούς. Στην επανάληψη ανακόψαμε τον ρυθμό έχοντας στο μυαλό μας το δύσκολο και αποφασιστικό παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη. πρέπει να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι από τους τραυματισμούς που μας έχουν πλήξει το τελευταίο διάστημα. 

Άλλωστε αυτό ήταν το νόημα των αλλαγών που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλησαν να προφυλάξω τον Κούδα και τον Κωστίκο από έναν σοβαρό τραυματισμό. η συμμετοχή του Σαράφη άλλαξε τελείως το πρόσωπο της ομάδας. Έκανε το παιχνίδι πιο γρήγορο. Μέρα με τη μέρα πηγαίνουμε καλύτερα. Η ομάδα θα βγει από το αδιέξοδο".

Ορφανός: "Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη χωρίς να είμαστε κακοί, δεν παίξαμε το ίδιο δυνατά, έχοντας στο μυαλό μας το δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη. Το έχω πει και άλλες φορές και το επαναλαμβάνω: έρχονται καλύτερες μέρες για τον ΠΑΟΚ".

Κερμανίδης: "Η καλή πορεία συνεχίζεται. Το σημερινό ήταν μια καλή προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε".

Γούναρης: "Συνεχίζοντας τις τελευταίες καλές εμφανίσεις κερδίσαμε με άνεση την Καβάλα. Στο νου μας τώρα είναι μόνο οι νίκες, που είναι απαραίτητες για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος".

Καπουσούζης: "Η νίκη μας ήταν δίκαιη. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα βρούμε τον ρυθμό μας και σε αυτό θα μας βοηθήσουν μια δυο νίκες στη σειρά".

Ιωσηφίδης: "Κερδίσαμε που μας βοήθησαν να φτάσουμε τους πρωτοπόρους. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις".

Κούδας: "Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη η απόδοσή μας έπεσε και παράλληλα χάσαμε και πολλές ευκαιρίες που αν τις εκμεταλλευόμασταν θα φτάναμε σε πολύ μεγαλύτερο σκορ. Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών, η νίκη μας παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις".

Αποστολίδης: "Σημασία για μας έχει μόνο η νίκη. Πάντως η ομλαδα δείχνει ότι σιγά σιγά συνέρχεται".

Πέλλιος: "Πιστεύω ότι βρίσκουμε σιγά σιγά τον ρυθμό που χρειαζόμαστε. Σε γενικές γραμμές η ομάδα πήγε πολύ καλά. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι δεν δυσκολευτήκαμε στο σκοράρισμα".

Βούλγαρης: "Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Καβάλα, που φέτος δε λέει και πολλά πράγματα".

Παθιακάκης: "Παίξαμε πολύ καλά, το σκορ έπρεπε να είναι μεγαλύτερο".


* Η σεζόν 1977-78 ήταν μια πολύ παράξενη χρονιά για τον Δικέφαλο που λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηραλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4